Antrajame rinkimų ture daugiausia – konservatorių ir „valstiečių“ kandidatų

  • Teksto dydis:

Daugiamandatėje apygardoje apylygiai pasirodžiusios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pagrindinėmis varžovėmis išliks ir vienmandatėse apygardose: į antrąjį turą jų kandidatų pateko beveik po lygiai.

Daugiausia antrajame rinkimų ture yra TS–LKD kandidatų – 42. Nedaug nuo jų atsilieka ir LVŽS – į antrąjį turą iškopė 40 jų atstovų.

Trečioje vietoje – Socialdemokratų partija, antrajame ture turėsianti 21 kandidatą, ketvirti – Liberalų sąjūdis su 12 kandidatų.

Penkių procentų barjero neįveikusi Darbo partija taip pat turi šansą antrajame ture: į jį išėjo penki šios partijos kandidatai. Tiek pat varžysis ir save išsikėlusių kandidatų.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ antrajame ture turės 4 kandidatus, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – po du. „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos žaliųjų partija bei Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija) – po vieną.

Trijose apygardose laimėtojas paaiškėjo jau pirmajame rinkimų ture: du – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai bei konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė.

Daugiamandatėje apygardoje, negalutiniais duomenimis, daugiausiai mandatų surinko LVŽS, kuri pretenduoja į 20 mandatų, antroji – TS–LKD, kuriai atitenka 19 mandatų, treti – socialdemokratai su 13 mandatų, ketvirti – Liberalų sąjūdis, pelnę 8 mandatus. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir partija „Tvarka ir teisingumas“ pelnė po 5 mandatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne koks

ne koks portretas
per rinkimus maciau du senjorai zmona ir vyras nesupranta kur reikia mesti biuletenius kita senjore atveda dukra nes ji vos eina bet balsuos uz akukeli nes nori kad ju anukams but gerai o bus gera tik senelio anukeliui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių