Premjerė pateikė G. Nausėdai tvirtinti naują kabinetą: keičiasi du ministrai

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį prezidentui Gitanui Nausėdai pateikė atnaujintą Ministrų kabineto sudėtį – žemės ūkio ministru siūloma skirti Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką Kazį Starkevičių, sveikatos apsaugos – viceministrą Aurimą Pečkauską.

Anot pateikto dekreto projekto, kiti 12 ministrų liktų eiti pareigas.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas ministro pirmininko teikimu.

K. Starkevičius turėtų pakeisti žemės ūkio ministro pareigas einantį Kęstutį Navicką, A. Pečkauskas – sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

Penktadienį Vyriausybėje žurnalistams komentuodama savo sprendimą premjerė teigė, kad jos pasirinkti kandidatai į ministrus neturėtų nustebinti valstybės vadovo.

Pasak ministrės pirmininkės, naujų reformų prieš pat Seimo rinkimus tikėtis „būtų tiesiog nelogiška, o gilintis į vykstančius darbus atėjus iš šalies būtų prabanga“, todėl ji sakė naujais ministrais pasirinkusi į darbus įsigilinusius žmones.

„Pirmiausia, noriu pažymėti, kad pasitikiu visais dabar dirbančiais ministrais ir visi jie galėtų tęsti darbą iki Vyriausybės įgaliojimų pabaigos. Priekaištų galima neturėti tik tam, kuris nieko nedirba ir neprisiima jokios atsakomybės, nes tada nėra ir jokios rizikos padaryti klaidos ar prieštaringai vertinamo sprendimo“, – pateikdama atnaujintą kabinetą teigė I. Šimonytė.

Ji tvirtino gerai vertinanti tiek K. Navicko, tiek A. Dulkio darbą, tačiau, anot Vyriausybės vadovės, „būtų apmaudu, jeigu likęs kadencijos darbams užbaigti laikas būtų švaistomas atsimušinėjimams ir pasiaiškinimams“.

„Tiek aš, tiek visa Vyriausybė visada prioritetą teikė ir teiks konstruktyviam darbui Lietuvos naudai, o ne kokiam nors galynėjimuisi“, – tvirtino I. Šimonytė.

Tiek aš, tiek visa Vyriausybė visada prioritetą teikė ir teiks konstruktyviam darbui Lietuvos naudai, o ne kokiam nors galynėjimuisi.

Prezidentas Gitanas Nausėda ne kartą minėjo, kad pokyčiai Ministrų kabinete reikalingi. Daugiausia šalies vadovo ir jo komandos kritikos pastaruoju metu sulaukė būtent sveikatos apsaugos ir žemės ūkio ministrai A. Dulkys bei K. Navickas.

I. Šimonytė penktadienį žurnalistams teigė nemananti, kad pakeisdama būtent šiuos ministrus nusileido G. Nausėdai.

„Kritika yra kritika, kritika yra normali, kai dirbi tokį darbą. Kritika iš opozicijos, kritika iš prezidento taip pat yra normali, kadangi atsakomybių ir pareigos įgyvendinti sprendimus, o ne tiesiog apie juos kalbėti Vyriausybėje yra šiek tiek daugiau negu galbūt kur nors kitur valdžios institucijose. Aš niekaip nesiečiau to tiesiogiai su prezidento kritika, nes toks buvo mūsų sutarimas su abiem ministrais“, – teigė premjerė.

Vyriausybė iš naujo skiriama, nes Konstitucija įpareigoja ministrą pirmininką atsistatydinti per prezidento inauguraciją. Gegužę perrinktas antrai kadencijai, G. Nausėda prisiekė anksčiau liepą.

Prezidentas paskyrė I. Šimonytę premjere liepos 22 dieną ir pagal įstatymus pavedė jai per 15 dienų sudaryti Ministrų kabinetą, šis terminas sueina kitos savaitės pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prezidentas neturi jokio orumo

Prezidentas neturi jokio orumo portretas
jeigu negali visą tą kenkėjų šutvę išvaikyt.Galų gale, esant tokiai situacijai kuomet VISI MINISTRAI NETINKAMI, reikia paprasčiausiai keist visą valdžią, t.y skelbt priešlaikinius rinkimus. Kiek čia jau būtų nuostolių jeigu rinkimai įvyktų rugpjūčio gale? Tikrai nesuprantamas prezidentas - reputacija jau susvyravo ir ruošiasi krist iki žemės

> dėdulei

> dėdulei portretas
jau tik nereikia čia skelbtis konstitucijos ekspertu. tokie komentarai - tai lojomas dėl lojimo.

Jonas

Jonas  portretas
Atsikels ponia nuo sofos Briuselyje ir , išlyginusi konservatorių sulankstyto Bankomato skardas , patenkins visus pažemintuosius ir nuskriaustuosius , ir gyvenusius už plintuso ar ortakiuose padarys ministrais . Ir pradėsime gyventi geriau , saulė švies skaisčiau , putra vargstantiems bus apmokėta iš pusės Gražulio algos ir t.t. Svarbu nebalsuoti už konservatorius , ir Putinas užbaigs karą , pradės veikti Družba dujotekis , o valdantys socialdemokratai nustatys kiekvienam nemokamą klizmą. Persivalgiusiems padės išvengti aterosklerozės, o nedavalgiusiems sustiprins sveikatą ir prailgins telomerus , ko pasiekoje kiekvienas su prailgintais telomerais galės džiaugtis milžiniška senai socdemų paskita pensija 100 metų ir ilgiau.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių