Baltijos šalių vadovai Moldovoje išreikš paramą šios šalies integracijai ES

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį vyks į Moldovą, kur su Baltijos šalių vadovais išreikš paramą šios šalies narystei Europos Sąjungoje (ES).

Moldovoje tuo pačiu tikslu šią savaitę taip pat lankosi Seimo delegacija.

Kaip nurodoma pirmadienį paskelbtame Prezidentūros pranešime, G. Nausėda kartu su Latvijos ir Estijos prezidentais dalyvaus Moldovos Nepriklausomybės dienos minėjimo renginiuose, susitiks su šalies vadove Maia Sandu (Maja Sandu).

Baltijos šalių prezidentai vyksta į Moldovą išreikšti paramos šalies integracijai į ES. Spalio 20 dieną šalyje vyks referendumas dėl narystės Bendrijoje.

Rugpjūčio 26–28 dienomis Moldovoje taip pat lankysis Lietuvos parlamento delegacija, sudaryta iš Seimo vicepirmininko Andriaus Mazuronio, parlamentarų Valentino Bukausko, Rasos Petrauskienės, Mindaugo Skritulsko ir Algirdu Stončaičio.

Seimo delegacija dalyvaus Nepriklausomybės dienos minėjime, susitiks su Moldovos regionų valdžios atstovais ir pilietine bendruomene, Moldovos parlamento draugystės su Lietuva grupės pirmininku Ion Babici (Jonu Babičiumi).

Susitikimuose numatoma pasidalyti Lietuvos sėkmės istorija stojant ir 20 metų patirtimi ES. Kaip teigiama Seimo kanceliarijos pranešime, laikotarpis prieš narystės ES referendumą Moldovai ypač svarbus.

„Intensyvėja hibridinės Rusijos atakos, priešinama bei bauginama visuomenė, keliama įtampa tarp etninių grupių, skleidžiama propaganda. Tik bendromis pastangomis ir dalindamiesi savo patirtimi padėsime Moldovos Respublikai išlaikyti savo pasirinktą kryptį ir tapti visateise Europos šeimos nare“, − pranešime cituojamas A. Mazuronis.

Moldova pastaruoju metu pasistūmėjo siekiant narystės ES.

Užpernai jai suteikus kandidatės statusą, šių metų vasarą ES šalys pradėjo derybas dėl Moldovos ir Ukrainos stojimo į Bendriją.

Prašymus stoti į ES šios šalys pateikė po 2022-ųjų Rusijos invazijos į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
lietuva rupinkis o ne moldova
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių