Bendradarbiaus Lietuvos ir Belgijos universitetai ir uostai

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Flandrija sieks geresnio abiejų šalių universitetų, uostų ir institucijų bendradarbiavimo.

Antradienį Lietuvoje viešint Flandrijos premjerui Geertui Bourgeois (Gertui Buržua), Vyriausybėje pasirašytos sutartys tarp Antverpeno ir Klaipėdos jūrų uostų, Vilniaus ir Liuveno bei Antverpeno universitetų, tarp „Versli Lietuva“ ir biotechnologijų agentūros „FlandersBio“.

„Esu įsitikinęs, kad šiandien pasirašyti susitarimai sudarys sąlygas pasinaudoti vieni kitų konkurenciniais pranašumais rinkose“, - bendroje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasak A.Butkevičiaus, sutartys tarp uostų leis keistis ekspertine patirtimi, kartu tirti rinką, įgyvendinti rinkodaros projektus, renginius, didinti uostų žinomumą. Jo teigimu, susitarimai tarp universitetų paskatins studentų ir dėstytojų mainus, leis dalytis gerąja patirtimi, kartu atlikti mokslinius tyrimus, rengti bendrus projektus ir taip stiprinti akademinę bendruomenę.

„Matome didelį potencialą stiprinti bendradarbiavimą gamtos mokslo tyrimų ir inovacijų srityse“, - sakė A.Butkevičius.

Flandrijos premjeras savo ruožtu teigė, kad dėl konkrečių investicijų šio Belgijos regiono verslininkai spręs išsamiau susipažinę su Lietuva, ką geriau padės padaryti atidaromas Investicijų ir prekybos biurą Vilniuje.

Flandrija yra vienas iš trijų Belgijos regionų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių