A. Mazuronis ketina siūlyti Darbo partijai nedalyvauti EP rinkimuose, stabdyti V. Uspaskicho narystę

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis svarsto siūlyti partijai trauktis iš Europos Parlamento (EP) rinkimų.

„Galvoju siūlyti nedalyvauti EP rinkimuose ir išvis išimti tą sąrašą“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

Pasak A. Mazuronio, sprendimus dėl EP sąrašo koregavimo „darbiečiai“ turėtų priimti ketvirtadienį, nuotoliniame partijos tarybos susitikime.

Tokie svarstymai iš „darbiečių“ pasigirdo po to, kai antradienį partijos būstinėje Vilniuje apsilankė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai dėl Europos prokuratūros atliekamo tyrimo, galimai susijusio su partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho veikla EP.

„Ši situacija suponuoja, kad artimiausiu metu partija arba turės keisti EP sąrašo lyderius, arba keisti partijos pirmininką“, – sakė A. Mazuronis.

ELTA primena, kad Darbo partijos sąrašą EP rinkimuose turėtų vesti partijos garbės pirmininkas V. Uspaskichas.

A. Mazuronis siūlys stabdyti V. Uspaskicho narystę partijoje

Darbo partijos lyderis A. Mazuronis siūlys stabdyti „darbiečių“ įkūrėjo V. Uspaskicho narystę partijoje po to, kai Darbo partijos būstinėje teisėsauga atliko procesinius veiksmus.

„Siūlysiu ir jo narystę stabdyti, kol visi tie procesai vyksta“, – Eltai sakė A. Mazuronis.

Jis pridūrė kol kas nežinantis, ar pats V. Uspaskichas ketina dalyvauti ketvirtadienį vyksiančiame partijos tarybos posėdyje.

„Tiesą pasakius, neturiu noro domėtis, prisijungs jis, ar neprisijungs (į tarybos posėdį – ELTA). Kaip jo sąžinė sako, taip jis tegul ir daro“, – teigė A. Mazuronis.

Svarstys ir apie partijos „pasileidimą“

Pasigirdus „darbiečių“ frakcijos Seime seniūno Viktoro Fiodorovo svarstymams partijai „pasileisti“, politinės partijos lyderis A. Mazuronis pripažįsta – apie tai galvojančių yra ir daugiau. Todėl, atkreipia dėmesį politikas, ketvirtadienį vyksiančiame partijos tarybos posėdyje taip pat bus aptariamos ir tolimesnės partijos gyvavimo perspektyvos.

Kadangi ta istorija visiškai nauja ir visiškai netikėta, dabar svarstomi visi variantai.

„Kadangi ta istorija visiškai nauja ir visiškai netikėta, dabar svarstomi visi variantai. Minčių yra įvairiausių – nuo pasileidimo iki pavadinimo keitimo, jungimosi ar kitų dalykų. Tų minčių daug ir įvairių yra. Tam ir darome tą posėdį šiandien, kad pašnekėtumėme, kaip kas tą situaciją matome ir ar yra noro, motyvacijos bandyti kažką daryti, kapanojantis šituose nemaloniuose dalykuose, kuriuose esame įvelti buvusios partijos vadovybės“, – sakė A. Mazuronis.

„Antras klausimas darbotvarkėje bus apie perspektyvas, kaip matome tolimesnį gyvavimą, nes, ne paslaptis, yra nemažai žmonių, kurie tiesiog pavargsta svetimame mėšle nuolat murkdytis. Pasakysiu atvirai – ir man tų jėgų ne per daugiausiai“, – pažymėjo politikas.

„Į politiką einame ne tam, kad nuolat aiškintumėmės, jog nesame vagys. Į politiką einame tam, kad galėtume kalbėti apie politines idėjas, kažkokią darbotvarkę ir pasiūlymus. O kai esame nuolat priversti aiškintis, kad nesame drambliai ir panašiai – tai nėra labai smagu“, – sakė politikas.

Prezidento rinkimuose dalyvaus, dėl kandidatavimo į Seimą – spręs

Nepaisant pasigirdusių pasvarstymų apie „darbiečių“ pasitraukimą iš EP rinkimų, siekti šalies vadovo posto A. Mazuronis neatsisako.

„Prezidento rinkimuose dalyvausiu vien iš pagarbos žmonėms, kurie rinko parašus. Man atrodo negražu būtų tiesiog kitaip pasielgti“, – sakė politikas.

Tuo metu dalyvavimas Seimo rinkimuose priklausys nuo tolimesnių sprendimų dėl partijos likimo politikoje, atkreipė dėmesį A. Mazuronis.

„Kažkokia forma (Seimo rinkimuose – ELTA) vis tiek dalyvausime, jei liksime politikoje (...) Klausimas, ar matome dar save dalyvaujant politiniuose procese? Aš matau“, – sakė A. Mazuronis.

„Turime ieškoti būdų dalyvauti politikoje ir turime atrasti tuos būdus, kurie mums padėtų atsikratyti šleifo, kuris nėra malonus“, – teigia politikas.

Antradienį Darbo partijos būstinėje lankėsi teisėsaugos pareigūnai ir atliko tam tikrus procesinius veiksmus, išsinešė šūsnį dokumentų, pranešė naujienų portalas „15min“.

Nurodoma, kad tarptautinį tyrimą, kurio pagrindu pareigūnai ir lankėsi partijos būstinėje, atlieka Europos prokuratūra. Tai Eltai patvirtino ir Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Darbo partija ne kartą buvo atsidūrusi teisėsaugos akiratyje. Vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje partijai mesti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tuo metu partijos vadovas Viktoras Uspaskichas ir šiuo metu kalintis parlamentaras Vytautas Gapšys bei kiti asmenys nuteisti baudomis.

Darbo partija pripažinta kalta dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu „MG Baltic“ byloje – jai skirta daugiau kaip 300 tūkst. eurų siekianti bauda, o buvęs partietis V. Gapšys nuteistas 4 su puse metų laisvės atėmimo bausme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Darbo partiją įkūrė Uspaskichas. Tegul dabar ir panaikina.

Liavuons

Liavuons portretas
Vsio zakonno

Taigi

Taigi portretas
Kremliaus chalopo brazovskio ir rusofašistijos kniaginios prunskevnos torpediniams politbandžiams pi z diec ateina. Kada bus nacionalizuotas jų grobis. Galėtume Ukrainą paremt
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių