Dėl krizės atidėtas Kroatijos prezidentės vizitas į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Kroatijos prezidentė Kolinda Grabar-Kitarovič neatvyks šią savaitę planuoto vizito į Lietuvą.

Buvo planuota, kad K.Grabar-Kitarovič Vilniuje lankysis trečiadienį ir ketvirtadienį, tačiau vizitas atidėtas dėl kilusios Kroatijos vyriausybės krizės.

„Dėl įtemptos vidaus politinės situacijos Kroatijoje atidėtas oficialus šios šalies Prezidentės Kolindos Grabar-Kitarovič vizitas Lietuvoje“, - BNS nurodė Lietuvos prezidentės spaudos tarnyba.

Šio vizito metu, be kita ko, Lietuvos ir Kroatijos energetikos ministerijos planavo pasirašyti memorandumą dėl bendradarbiavimo energetikoje. Anksčiau skelbta, kad Lietuvos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorė bendrovė „Klaipėdos nafta“ diskutuoja su Kroatija, ketinančia statyti panašų terminalą Krka saloje, dėl galimybės dalyvauti jo valdyme.

Žiemą suformuota Kroatijos vyriausybė penktadienį atsidūrė prie žlugimo ribos. Jos vadovas Tihomiras Oreškovičius (Tichomiras Oreškovičius) penktadienį dėl didėjančių nesutarimų trapioje dešiniojoje koalicijoje paragino atsistatydinti du vicepremjerus. Vienas jų - Kroatijos pagrindinės konservatorių partijos HDZ lyderis Tomislavas Karamarko - kaltinamas interesų konfliktu dėl žmonos verslo ryšių su Vengrijos energetikos bendrove MOL. Sulaukęs raginimo atsistatydinti T.Karamarko pareiškė nebepasitikįs T.Oreškovičiumi. 

T.Karamarko atsisakė atsistatydinti ir sakė, kad dabar vienintelė išeitis – nauji rinkimai arba parlamento „rekonfigūracija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių