A. Dulkys apie Prezidentūros kritiką dėl viceministrų: matau kaip mėginimą daryti poveikį

Prezidentūrai pasigendant daugiau viceministrų, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vadovas Arūnas Dulkys sako šią kritiką matantis kaip bandymą daryti poveikį komandai.

„Man malonu, kad kažkas rūpinasi manimi. Nenoriu, kad nuskambėtų kaip ironija, bet turime suprasti, kad tai yra politinio pasitikėjimo darbo vietos“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

„Tą nuolatinį mėginimą man įkišti kažkokius viceministrus ar tą temą gvildenti aš daugiau matau kaip mėginimą daryti poveikį mūsų komandai“, – pridūrė jis.

Pastaraisiais metais A. Dulkio komandą paliko trys viceministrės: Živilė Simonaitytė, Aušra Bilotienė Motiejūnienė ir Danguolė Jankauskienė. Šiuo metu SAM turi du viceministrus.

Ministras teigė, kad sprendimą dėl viceministrų priima jis pats, kaip ir premjerė pati sprendžia dėl savo Ministrų kabineto.

Geriau bus tų viceministrų ar patarėjų mažiau, bet geriau jie bus protingesni už patį ministrą.

„Čia yra labai svarbu, kad būtų pasitikėjimas, sutaptų vizija, – sakė A. Dulkys. – Geriau bus tų viceministrų ar patarėjų mažiau, bet geriau jie bus protingesni už patį ministrą.“

Pastaruoju metu sveikatos apsaugos ministras iš Prezidentūros sulaukė ir daugiau kritikos. Vis tik jis teigia, kad pats šalies vadovas Gitanas Nausėda jo susitikti ir aptarti rūpimų šios srities klausimų nekvietė pustrečių metų.

Antrai kadencijai prisiekęs G. Nausėda yra sakęs, kad po Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo norėtų pakeisti kelis ministrus.

Nors konkrečių asmenų jis neįvardijo, spėjama, kad tarp jų yra ir A. Dulkys.

Prezidentas dėl jo skyrimo ministru abejojo ir centro-dešiniųjų Vyriausybės kadencijos pradžioje 2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"ministras" KUGELIS d a m u š ė

"ministras" KUGELIS d a m u š ė portretas
SVEIKATOS ministeriją iki žemiausios " prabos" -- d e b i l a s nekaltas, KALTA yra konsertKGB-tų CHUNTA , kuri , vadovaujama kgbe OŽIO --34 metai ė g a žmonių gyvenimą.---Artėja gera proga, a t s i k r a t y t i CHUNTOS p a r a z i t ų per SEIMO rinkimus.

Klaiku,nes visi penki metai

Klaiku,nes visi penki metai portretas
ir ar tik po rinkimų Lietuva neįsigys antro Orbano, o gal dar blogiau. Šioje kadencijoje trukdė dauguma Seime
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių