G. Nausėda apie „Nemuno aušrą“: tikiu, kad tai yra visgi į Vakarus besiorientuojanti partija

Prezidentas Gitanas Nausėda sako besitikintis, kad reitingų lentelėje pozicijas sutvirtinusi partija „Nemuno aušra“ sugebės atsakyti į viešai keliamus klausimus dėl jos lyderio Remigijaus Žemaitaičio antisemitinių pasisakymų bei politinės jėgos nuostatų Rusijos atžvilgiu.

„Iš to, ką aš girdžiu, be abejo, antisemitinė tema yra svarbi ir tikrai netoleruotina. Tikiuosi, kad ir pats partijos pirmininkas, o ir pati partija vis dėlto suras kokią harmoniją ir pamėgins surasti atsakymus į tuos klausimus. Deja, bet šiandien mes matome, kad pasisakymai yra keliantys didelį susirūpinimą“, – interviu Žinių radijui sakė prezidentas.

Kalbėdamas apie „Nemuno aušrą“, prezidentas pažymėjo tikįs, kad R. Žemaitaičio vedama politinė jėga sugebės atsakyti į visus klausimus ir dėl laikysenos užsienio politikoje.

„Aš tikiu, kad ši partija visgi yra į Vakarus besiorientuojanti partija ir labai tikiuosi, kad per šias likusias savaites sugebės išryškinti tuos dalykus, kurie kiekvienam Lietuvos rinkėjui yra svarbūs: provakarietiška orientacija ir bet koks abejonių panaikinimas, kad ši partija gali vienaip ar kitaip atspindėti Rytų arba Kremliaus interesus. Jeigu kiltų bent menkiausios abejonės dėl šito, aš tikrai būčiau tas žmogus, kuris sakytų, kad už šitokią partiją balsuoti negalima“, – sakė G. Nausėda.

R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minėta kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Toks socialdemokratės pasisakymas buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad partijos „Nemuno aušra“ lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją. Po tokio KT verdikto, politikas pats atsisakė Seimo nario mandato.

Reaguodama į V. Blinkevičiūtės pasisakymą Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad nematytų savo politinės jėgos koalicijoje su „Nemuno aušra“, o konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paragino centro kairėje ir dešinėje esančias partijas tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alfonsas to Rinkejas

Alfonsas to Rinkejas portretas
Ir aš noriu but tavo draugas, jau pririnkom pozityvo ant didelio bambalio, tereikia kad žemaitaitininkai ar vaitkininkai pridetu pora euru" vinčensui" ,balsuosim užka tu nori

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Per ateinančius seimo rinkimus mes su draugais balsuosime tik už REMIGIJŲ ŽEMAITAITĮ IR jo partija NEMUNO AUŠRA ir taip pat už EDUARDA VAITKŲ, kurie tikrai bus seme,taigi sekmės rinkimuose ir darbuose

Ramunas

Ramunas portretas
Na jau NE, už perbegelius, populistus ir iš viso visokia "šval," tikrai nebalsuosiu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių