G. Nausėda: Lietuva nevėluoja paskirti kandidato į eurokomisarus, niekas postų dar nepasidalino

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva nevėluoja pateikti kandidato į būsimąją Europos Komisiją (EK).

„Niekas dar nepasidalino (postų – ELTA). Tiesiog yra jaunų žmonių, kurie yra labai nekantrūs. Tiesa, tai yra tokia savybė, kuri ilgainiui praeina“, – pirmadienį teigė G. Nausėda, dalyvaudamas Briuselyje vykstančiame Europos Sąjungos (ES) šalių lyderių susitikime.

Kalbėdamas apie proporcingą keturių svarbiausių ES pareigybių pasidalijimą Lietuvos vadovas pažymėjo, kad kol kas tarp didžiųjų partijų dar vyksta diskusijos.

„Pagal dabartinį išsidėstymą, kandidatūros į postus atrodo labai logiškai“, – pabrėžė G. Nausėda.

Tiesiog yra jaunų žmonių, kurie yra labai nekantrūs.

Užsienio žiniasklaidoje skelbiama, kad po Europos Parlamento (EP) rinkimų EK pirmininke antrai penkerių metų kadencijai gali būti išrinkta konservatorė Ursula von der Leyen, Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku galėtų taptų socialistas Portugalijos premjeras Antonio Costa, EP pirmininke – konservatorė Roberta Metsola, o ES įgaliotine užsienio politikai – liberalė Estijos premjerė Kaja Kallas.

„Šiandien yra pasiektas neblogas geografinis balansas. Man atrodo, kad tai neblogai atspindi ne tik partijų šeimas, bet tai atspindi ir tam tikrą geografinį arba požiūrių balansą“, – akcentavo G. Nausėda.

„Atrodytų, kad formuojasi neblogai komanda, ir tikiuosi, kad ilgai nevilkinant sprendimai bus priimti ir tada bus galima jau dėti taškus ant kitų „i“ raidžių“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir užsienio reikalų ministras G. Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais. Visgi tiek valdančiųjų, tiek opozicijos atstovai abejoja, ar tokia kandidatūra sulauktų palaikymo šalies viduje.

Savo ruožtu Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad kol kas anksti pasakyti, ar prezidentas paremtų konservatorių lyderio G. Landsbergio kandidatūrą EK. Visgi ji pabrėžia, kad prezidentas tikisi, jog svarbias pareigas einantys valdančiųjų atstovai kadenciją užbaigs savo postuose.

Laisvės partijos politikai teigia, kad pritarimo sulaukti galėtų premjerės Ingridos Šimonytės kandidatūra. Visgi I. Šimonytė tvirtinta, kad tokių pareigų nei siekia, nei nori.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gitanoidas

Gitanoidas  portretas
Bijo talentingo URM,kaip velnias kryžiaus, ir kas gi daugiau jam belieka"gerovės valstybės" idiotiški sapaliojimai.

Tai

Tai portretas
Jau kitą giesmę pradėjo traukti,"gerovės valstybės" sapaliotojas, na, tiesiog gudrutis.

ach

ach portretas
Ponas vėl pašiaušė plunksnas, kaip kalakutas.Nėra už mane gudresnio ir labiausiai patyrusio.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių