G. Nausėda susitiko su Čekijos prezidentu: būtina svarstyti visus paramos Ukrainai variantus

  • Teksto dydis:

Antradienį šalies vadovas Gitanas Nausėda Bukarešto devyneto viršūnių susitikimo paraštėse susitiko su Čekijos prezidentu Petru Pavelu.

Kaip pranešė Prezidentūra, Lietuvos ir Čekijos vadovai aptarė pasirengimą Vašingtono viršūnių susitikimui, paramos Ukrainai ir NATO rytinio flango gynybos stiprinimo klausimus.

„Situacija Ukrainoje yra itin sudėtinga. Karo eiga didele dalimi priklauso nuo Vakarų karinės paramos, todėl turime dėti visas pastangas suteikti Ukrainai reikiamus pajėgumus apsiginti“, – susitikimo metu teigė G. Nausėda, pabrėždamas, kad Lietuva ir Čekija yra bendramintės saugumo ir gynybos klausimais.

Taip pat prezidentas pažymėjo, kad Lietuva sveikina Čekijos iniciatyvą pirkti amuniciją Ukrainai. G. Nausėdos teigimu, dabartinėje karo situacijoje būtina svarstyti visus paramos Ukrainai variantus.

Be to, prezidentas padėkojo P. Pavelui už Čekijos indėlį į Baltijos regiono saugumą dalyvaujant NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse ir NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių