Į Seimą patekęs A. Veryga neplanuoja atsisakyti europarlamentaro mandato

Europos Parlamente (EP) dirbantis ir į Seimą su „valstiečių“ sąrašu patekęs Aurelijus Veryga nėra linkęs atsisakyti vasarą iškovoto europarlamentaro mandato. Politikas primena, kad užtikrintai rinktųsi darbą nacionalinėje politikoje, jeigu matytų galimybes vadovauti naujajai Vyriausybei.

„Dėl europarlamentaro mandato – buvome labai aiškiai pasakę, kokiomis aplinkybėmis aš jo atsisakyčiau. Nežinau, ar yra teorinė galimybė, kad kas nors pasiūlytų man tapti premjeru – jeigu taip atsitiktų, atsisakyčiau“, – ELTA organizuojamoje porinkiminėje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Veryga.

Abejones dėl bendrapartiečio ateities būsimame Seime išreiškė ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Gaila, atrodo, neturėsime Aurelijaus Lietuvoje, nes tikriausiai premjero (posto – ELTA) mums niekas nepasiūlys“, – pažymėjo politikas.

ELTA primena, kad sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija – 19,36 proc. balsų.

Visgi, nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, sulaukę 17,96 proc. rinkėjų palaikymo.

Tuo metu trečioje vietoje likusi „Nemuno aušra“ pelnė 14, 99 proc. rinkėjų palaikymą.

Kitame Seime taip pat bus Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 9,24 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 7,70 proc. balsų ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) – 7,02 proc. balsų.

Išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Preliminariais VRK duomenimis, jau pirmajame ture išrinkti 8 vienmandatininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
toks platus užpakalis, kad reikia dviejų kėdžių?Neperplyškit, labai skauda ir gydymas sunkus.

tai tas

tai tas portretas
covidinis plikis vienu uzpakaliu sedes dviejose kedese, bet tos kedes tai toli viena nuo kitos tai kaip jis sugebes jas uzimti, tikriausiai sikna dalys per puse, bet uztai algos dvi ir dar didesnes uz prezidento, ot tai plikis fitras durnius

Anonimas

Anonimas portretas
ir ka tas pusdurnis veikia europarlamente...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių