I. Šimonytė: A.Vyšniauskas priėmė teisingą sprendimą sustabdęs narystę TS-LKD

Seimo nario Andriaus Vyšniausko sprendimą stabdyti narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje ir trauktis iš Konservatorių frakcijos seniūno pareigų premjerė Ingrida Šimonytė vadina teisingu.

Tokį sprendimą politikas priėmė ketvirtadienį prokurorams paprašius naikinti jo teisinę neliečiamybę, kad galėtų pateikti jam įtarimus dėl Marijampolės savivaldybės lėšų pasisavinimo būnant tarybos nariu.

„Mano supratimu, tą naują situaciją tiesiog reikia vertinti. Vakar Andrius priėmė visus teisingus sprendimus“, – penktadienį žurnalistams sakė premjerė.

Tačiau A. Vyšniauskas 11 numeriu įrašytas TS-LKD kandidatų į Seimą sąraše, kurio lyderė yra I. Šimonytė. Be to, jo kandidatūra keliama Marijampolės vienmandatėje apygardoje. Iš rinkimų politikas nėra pasitraukęs.

„Dėl tolesnio kandidatavimo Seimo rinkimuose tiesiog pagal partijos įstatus tuos klausimus reikia spręsti“, – penktadienį sakė I. Šimonytė.

„Nuomonės šiuo atveju yra ne toks svarbus dalykas, kadangi yra procesas ir procedūros. Kiek aš žinau, sąrašo sudarymo tvarka tuos dalykus numato, kaip keičiamas sąrašas tuomet, kai jis yra jau patvirtintas visų partijos organų, tai manau, kad ta tvarka viskas ir bus (daroma – BNS)“, – kalbėjo I. Šimonytė.

TS-LKD rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė BNS penktadienį sakė, kad kol kas nepriimta jokių sprendimų dėl A. Vyšniausko galimo pasitraukimo iš Seimo rinkimų.

„Dar šiame etape neturime atsakymų, bet svarstysime artimiausiu metu“, – teigė jis.

Ketvirtadienį generalinė prokurorė kreipėsi į Seimą, prašydama panaikinti A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę, kad prokurorai jam galėtų pateikti įtarimus vadinamajame čekiukų tyrime.

Pasak prokuratūros, A. Vyšniauskui gresia įtarimai piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir sukčiavimu, atsiskaitant už jo, kaip Marijampolės savivaldybės tarybos nario, patirtas išlaidas.

„Man šita situacija yra nauja, aš nežinau visiškai bylos aplinkybių, neturiu galimybių su ja susipažinti, visiškai neturiu supratimo koks yra kaltinimų turinys. Manau, kad ir pats Andrius galbūt nelabai žino ir nelabai, matyt, sužinos, iki kol prokurorė neateis į Seimą“, – sakė premjerė.

Pareigūnų tvirtinimu, surinkti liudytojų parodymai ir dokumentai leidžia pagrįstai manyti, kad A. Vyšniauskas, nuo 2019 metų balandžio 23 dienos iki 2020 metų lapkričio 13 dienos ėjęs Marijampolės savivaldybės tarybos nario ir Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas, Marijampolės savivaldybės administracijai galėjo pateikti suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo.

Bylos duomenimis, dėl to jam nepagrįstai ir neteisėtai išmokėta daugiau kaip 2100 eurų.

Pas A. Vyšniauskas tvirtina esąs šokiruotas jam mestų įtarimų ir mano nepadaręs jokio nusižengimo. Jis pranešė stabdantis narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje ir pasitraukiantis iš šios partijos frakcijos Seime seniūno pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priėmė teisingą sprendimą

priėmė teisingą sprendimą   portretas
Partiją į rinkimus ves Patyrusi komanda: energetikos "Perlas" Kreivys, Džiaugsmelis, Taivanas Maldeikis, IzrAilis Pavilionis, Gabrieliuko Pitbulis, komunistas - karjeristas Aisas Gemiuzė ir, aišku, pati Snorytė Šimonytė... Monika "aš nepažįstu tų draugų" Navickienė - laikinai patraukta iki kitų rinkimų, tikintis, kad viskas pasimirš, o kairieji dar ne taip prisidirbs...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių