K. Starkevičius: premjerė apie galimą tapimą ministru užsiminė jau prieš kelerius metus

Paskirtasis naujas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius sako, kad apie galimybę jam tapti Vyriausybės nariu premjerė Ingrida Šimonytė buvo užsiminusi jau prieš kelerius metus, tad ministrės pirmininkės siūlymas jo nenustebino.

„Būsiu atviras. Premjerė jau buvo kalbėjusi ir vidury kadencijos, tačiau tikrai buvo svarbūs darbai ir Ekonomikos komitete, ir proveržio paketas energetikos, visi kiti ūkio klausimai“, – pirmadienį LRT televizijai kalbėjo ministras.

Kalbėdamas apie buvusio žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko veiklą, K. Starkevičius teigė, jog jam vadovaujant ministerijai politika būtų buvusi kitokia – panašesnė į kitų, kaimyninių Europos šalių, suprantama kaimo žmogui.

„Aš galvoju, kad būtų kitokia buvus. Ji būtų panaši kaip yra kaimyninėse šalyse, kaip yra Lenkijoje, Latvijoje ir Švedijoje. Ji yra suprantama kaimo žmogui, gyventojui, ūkininkui, verslininkui. Ji nesikeičia kiekvienais metais“, – kalbėjo ministras.

K. Navicko teigimu, dėl buvusio ministro priimtų sprendimų galėjo būti prarasta apie 100 mln. eurų pajamų.

„Praėjusiais metais iš tikrųjų buvo padaryta klaidų, kurių kitose šalyse nebuvo. Tai, tarkime, Europos Sąjunga panaikino, kai prasidėjo karas, 5 procentų pūdimo privalomumą. O mes kodėl nepasinaikinom? Tai aš galiu pasakyt drąsiai, mano skaičiavimais, mes praradome apie 100 mln. eurų pajamų“, – laidoje kalbėjo K. Starkevičius.

Svarbiausiu ateinančių kelių mėnesių darbu K. Starkevičius laiko prarasto žmonių pasitikėjimo ministerija atkūrimą.

„Pati didžiausia problema atkurt pasitikėjimą. Tai biurokratinės naštos nuėmimas, perteklinių reikalavimų atsisakymas“, – pabrėžė K. Starkevičius.

ELTA primena, kad atnaujintos Vyriausybės sudėtį prezidentui premjerė Ingrida Šimonytė pateikė praėjusį penktadienį. Vyriausybės vadovė keičia du kabineto narius – žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį. Į šiuos postus atitinkamai pateikė dabartinio Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką, konservatorių K. Starkevičių bei sveikatos viceministrą A. Pečkauską. Kitose ministerijose pokyčių nėra – pateiktos tvirtinti tų pačių ministrų pavardės.

Prezidentūra jau anksčiau leido suprasti, kad labiausiai abejojama žemės ūkio ministro K. Navicko ateitimi Vyriausybėje. Pastarosiomis savaitėmis kritikos žerta ir sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio atžvilgiu. Visgi, pats prezidentas konkrečių pavardžių viešai neįvardijo.

Savo ruožtu I. Šimonytė teigė keičiamiems ministrams neturinti jokių priekaištų, tačiau sprendimus priėmė, siekiant „konstruktyvaus Vyriausybės darbo“.

Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių