Kandidatas į eurokomisarus A. Kubilius buvo susitikęs su Europos Komisijos vadove

  • Teksto dydis:

Lietuvos kandidatas į eurokomisarus Andrius Kubilius jau buvo susitikęs su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Leyen) bei kalbėjo apie savo galimybes naujai formuojamoje Komisijoje, ketvirtadienį pranešė naujienų portalas LRT.

„Buvo labai konkrečiai įvardyta, koks galėtų būti portfelis“, – portalui teigė A. Kubilius.

„Buvo geras, konstruktyvus pokalbis, bet iki rugsėjo 11 dienos – visiška paslaptis“, – kalbėjo Lietuvos kandidatas į eurokomisarus.

A. Kubilius teigė, kad pokalbyje akcentavo, jog dirbdamas gynybos, saugumo srityse galėtų suteikti daugiau pridėtinės vertės, tačiau pripažino, kad buvo minimi ir ekonominiai portfeliai.

Buvo labai konkrečiai įvardyta, koks galėtų būti portfelis.

„Čia buvo kalbėta plačiau, kokie būsimos Komisijos prioritetai. Tai čia mūsų nuomonės sutapo, kad konkurencingumas ir saugumas. Bet būtent saugumo srityje mes galėtume sukurti daug pridėtinės vertės“, – teigė A. Kubilius.

Vyriausybė trečiadienį oficialiai pateikė A. Kubiliaus kandidatūrą į EK narius. Jai antradienį pritarė Seimas, kiek anksčiau – ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Dabar jį vertins EK pirmininkė U. von der Leyen, o vėliau dar turės patvirtinti ir Europos Parlamentas.

Lietuvos kandidatą į Komisiją oficialiai siūlo Vyriausybė, jai turi pritarti šalies vadovas ir Seimas. Kandidatui taip pat reikia sulaukti EK pirmininkės ir EP pritarimo.

Nauja EK darbą turėtų pradėti nuo lapkričio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Kubilius buvo susitikęs su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Leyen) ir susitikimą įvertino: „Buvo geras, konstruktyvus pokalbis" bei „Buvo labai konkrečiai įvardyta, koks galėtų būti portfelis“, galima spręsti - p.Kubilius susitikimu ir pasiūlytu jam portfeliu patenkintas. .......... Matomai, pasiūlytas solidesnis portfelis nei turėjo Sinkevičius, įpareigojantį skaičiuoti nugaišusias žuvis.

Linkėjimai

Linkėjimai portretas
Sėkmės, p.Kubiliau! Naudingai padirbėti Europos ir Tėvynės labui!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių