Konservatoriai sureagavo į A. Navio priekaištus: mes priėmėme gerą sprendimą

Konservatoriai sureagavo į atsargos pulkininko Aurimo Navio priekaištus dėl to, kad šis buvo išbrauktas iš abėcėlinio partijos kandidatų sąrašo į Seimą. Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos rinkimų štabo narys Andrius Vyšniauskas aiškina, kad bendruomenei kilo klausimų dėl Seimo mandato siekti panorusio karininko.

„Iškilo klausimų dėl jo vertybinio apsisprendimo, ar jis yra mūsų bendruomenės narys. Nes, pasirodo, prieš keletą metų jis buvo išstojęs iš mūsų partijos ir atvirai deklaravo, kad jam nepatinka kažkokie partijos programos aspektai bei Vyriausybės vykdoma politika“, – Eltai aiškino A. Vyšniauskas.

Pasak jo, dėl šių kilusių klausimų ir buvo nuspręsta paprašyti karininko išsklaidyti visas dvejones. Kaip teigė A. Vyšniauskas, narystė partijoje būtų buvęs tinkamiausias nuoširdaus santykio su konservatorių bendruomene įrodymas. 

„O kaip jis sutraktavo, taip sutraktavo. Ir čia kalba yra ne apie narystę, o apie buvimą su bendruomene. Jei žmogus prašo jo netapatinti su Tėvynės sąjunga, bet vis tiek nori dalyvauti jos sąraše... Aš niekada negirdėjau, kad panašiai sakytų Matas Maldeikis ar Daiva Ulbinaitė“, – tęsė parlamentaras.

„Jo išsakyta pozicija rodo, kad mes priėmėme gerą sprendimą paprašydami jo patikslinti savo poziciją, o jis priėmė gerą sprendimą, nusprendęs, kad jam nėra pakeliui su mūsų bendruomene“, – apibendrino konservatorius. 

Praėjusią savaitę karininkas pranešė, kad buvo išbrauktas iš TS-LKD reitingavimui skirto abėcėlinio kandidatų sąrašo į Seimą. A. Navio teigimu, taip nutiko, nes partijos prezidiumo pareikalautas, jis atsisakė stoti į partiją.

„Reitingavimui skirtame sąraše kažkodėl yra praleistas 143 numeris. Prie šio skaičiaus turėjo būti mano pavardė. Ji, partijos prezidiumo sprendimu, kaip matote, yra išimta. Taip nutiko, nes, kiek man yra žinoma, keleto labai įtakingų partijos narių dėka, likus kiek daugiau nei 6 valandoms iki birželio 14 d. gavau el. paštu pasiūlymą – arba stoti į partiją, arba būti išbrauktu iš partijos kandidatų į Seimą“, – šeštadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje rašė A. Navys, pažymėdamas, kad, „ultimatumą“ pateikę konservatoriai veikiausiai išsigando konkurencijos.

Jo teigimu, toks elgesys demokratinėje šalyje veikiančiai partijai yra nesuprantamas ir labiau primena „KGB praktikas“.

Penktadienį TS-LKD paskelbė abėcėlinį kandidatų į Seimą sąrašą. Valdančiųjų pirminiame sąraše į Seimą – per 200 pavardžių, kurias politinė jėga teiks atviram reitingavimui. Sąraše figūruoja esami parlamento nariai, viceministrai bei regionuose veikiantys politikai. Tarp reitinguojamų asmenų – ir vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės patarėja D. Ulbinaitė.

Konservatorių sąrašą į Seimą partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pasiūlė vesti dabartinei ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei. Partija bendru sutarimu pasiūlymą palaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas portretas
Atgailauk saldafone

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Slava koncervam geroim

nuomonė

nuomonė portretas
Kodėl vienmandatinė apygarda neskirta Audroniui Ažubaliui? Kodėl jis tik 29 rinkiminiame sąraše? Ar dėl to.kad tvirtai gina valstybinę lietuvių kalbą, kritikuoja Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuris galimai įteisins nevalstybinių kalbų vartojimą viešoje sferoje, kad kelia švietimo valstybine lietuvių kalba problemas Vilniaus rajone savivaldybei nesteigiant lietuviškų mokyklų, protestuoja prieš neteisėtą paminklo okupacinei Lenkijos armijai krajovai pastatymą Naujojoje Vilnioje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių