Partiją „Laisvė ir teisingumas“ į Seimą ves A. Zuokas

Partiją „Laisvė ir teisingumas“ į Seimą ves Vilniaus miesto tarybos narys, buvęs šio miesto meras Artūras Zuokas, šeštadienį nusprendė partijos taryba.

Taryba patvirtino ir „Laisvės ir teisingumo“ Seimo rinkimų daugiamandatės ir vienmandačių apygardų kandidatų sąrašus: antroji daugiamandatės sąraše – buvusi „valstietė“ Vitalija Jankauskaitė–Milčiuvienė, trečias – buvęs Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius, toliau – Jolanta Butkevičienė ir Regimantas Čiupaila.

„Sąrašo penketuką sudaro mūsų partijos žinomi žmonės, sąrašą vesiu aš, Artūras Zuokas, taip pat dalyvaus penketuke ar dešimtuke Vitalija Jankauskaitė–Milčiuvienė, Gintautas Babravičius, Vydūnas Sadauskas (8-as sąraše – BNS), Antanas Zabulis (9-as sąraše – BNS). Tai yra tikrai visuomenei žinomi žmonės, savo sričių specialistai“, – šeštadienį po vykusio tarybos posėdžio žurnalistams sakė A. Zuokas.

A. Zuokas pažymėjo, kad sąraše yra ir partijai nepriklausančių žmonių.

„Yra (nepartinių žmonių sąraše – BNS), mes, partija „Laisvė ir teisingumas“, visada atvira nepartiniams, nes mes laikome, kad politinės partijos turi padėti specialistams, kurių reikia valstybės valdyme, juos įtraukti į politinį gyvenimą be privalomos partinės atsakomybės. Pavyzdžiui, tas pats Antanas Zabulis – jis yra ne partinis, tačiau jis yra mūsų kolega“, – sakė A. Zuokas.

Partijos taryba taip pat įvardino A. Zuoką kaip „Laisvės ir teisingumo“ kandidatą į ministro pirmininko postą.

„Kaip premjeras siekčiau labai konkrečių ir per vieną kadenciją visiškai įgyvendinamų tikslų. Pirma – pensija privalo siekti 1000 eurų. Antra, sukursime municipalinio būsto nuomos fondą, kuris padės jaunoms šeimoms apsirūpinti būstu, nesiskolinant iš bankų. Ir trečia – jokių naujų mokesčių,“ – partijos pranešime teigė A. Zuokas.

Politinės jėgos sąrašą birželį vykusiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose vedė tarybos pirmininkas Artūras Paulauskas, tuomet rinkimuose „Laisvė ir teisingumas“ liko paskutinė. A. Zuoko teigimu, partijos tikslas buvo ne EP, o Seimo rinkimai.

„Euro rinkimams mes dėmesio nelabai daug skyrėme ir mūsų finansavimas buvo pats mažiausias, nes mes koncentravomės į Seimo rinkimus. Seimo rinkimuose be abejonės viską spręs rinkėjas“, – sakė A. Zuokas.

Ši partija įkurta 2020 metų birželio pradžioje A. Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pagrindu, prisijungus partiją likviduojantiems „tvarkiečiams“ ir A. Paulausko judėjimui „Pirmyn, Lietuva“.

Per Seimo rinkimus 2020 metais partijai nepavyko įveikti 5 proc. rinkimų barjero, vienmandatėje apygardoje į parlamentą išrinktas tik tuometinis jos vadovas Remigijus Žemaitaitis, tačiau pernai pavasarį jo narystė organizacijoje sustabdyta dėl antisemitinių pareiškimų, o vėliau politikas įkūrė savo partiją „Nemuno aušra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠIMONYTĖ ves kgebe OŽIO t v a r t o plėšikus irgi į

 ŠIMONYTĖ ves   kgebe OŽIO  t v a r t o plėšikus irgi į portretas
SEIMĄ -- KONSERVAI 4 metus a l i n o gyventojus ir be jokio GĖDOS jausmo-- siekia ir toliau p l ė š i k a u t i .--ŽMONĖS,- nerinkime nei vieno KGB-to ir jų palikuonių į seimą - lai jie DUONOS kąsnį užsidirba sąžiningu darbu, o ne veltėdžiaudami valdžios struktūrose ir išvokdami MŪSŲ sukurtas vertybes

Jam minusas

Jam minusas portretas
Labai negražiai jis elgėsi su savo šeima. Suprantu, šviežiena yra šviežiena. Bet šeima ir vaikai, gimę santuokoj, jau turėjo savo vietą po saule. Reikėjo su jais elgtis garbingai.

kaunietė

kaunietė portretas
Kas ten turėjo pilvu į viršų plaukti? Kur J. Meko archyvas?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių