A. Armonaitė: noriu vesti Laisvės partijos sąrašą Seimo rinkimuose

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako norinti vesti jos vadovaujamos politinės jėgos sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose. Ministrė tikina, kad kai esi partijos pirmininkas „nereikia slėptis Europos Parlamente“.

„Noriu prisiimti atsakomybę vesti sąrašą. Šiandien priimsime sprendimus, kurie valdybai deleguos teisę nuspręsti dėl reitingavimo momentų ir t.t. Ta diskusija persikels, bet manau, kad nereikia, kai esi partijos pirmininkas, slėptis Europos Parlamente ar Europos Komisijoje“, – šeštadienį žurnalistams Laisvės partijos suvažiavimo metu kalbėjo A. Armonaitė.

„Jeigu prisiėmei atsakomybę, ją reikia iki galo vesti ir didysis mūšis bus spalio 13 d.“ – pažymėjo ji.

Tuo metu kalbėdama apie Europos Parlamento rinkimus, A. Armonaitė akcentavo norinti, kad rinkimuose dalyvautų kuo didesnis rinkėjų skaičius.

„Europos Parlamente yra ne tik ideologiniai priešininkai, bet ir rinkėjų pasyvumas. Mes nenorėtume antirekordo Europoje, kai berods Slovakijoje atėjo viso labo 15 ar 19 proc. žmonių. Seimo rinkimų dalį sprendimų dalį priimsime ir užtvirtinsime poziciją dėl gynybos mokesčio“, – teigė politikė.

„Laisvės partijai pavyko suformuluoti gana subalansuotą pasiūlymą, kaip finansuoti gynybą neapkraunant vidurinės klasės ir žmonių naujais mokesčiais“, – pažymėjo ji, kalbėdama apie planus partijos suvažiavimo metu.

Jeigu prisiėmei atsakomybę, ją reikia iki galo vesti ir didysis mūšis bus spalio 13 d.

Vienas Laisvės partijos lyderių, Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas sakė, kad „laisviečių“ sąrašas parlamento rinkimuose turėtų būti išreitinguotas liepos viduryje. Jis taip pat išreiškė viltį, kad A. Armonaitė bus minėto sąrašo lydere.

„Jau dabar turime gana didelį sąrašą, kuris pildosi, jame yra mokslo daktarų, politikoje anksčiau dalyvavusių ir dalyvaujančių žmonių, Laisvės partijos lyderių. Liepos viduryje turėsime atvirą kandidatų ir simpatikų registraciją, tada reitingavimą, kurio metu susireitinguos visas Laisvės partijos sąrašas Seimo rinkimams“, – teigė V. Mitalas.

„Man atrodo, kad turėsime gana didelę konkurenciją, bet man, kaip Laisvės partijos nariui labai svarbu, jog aktyvūs žmonės ir partijų pirmininkai nesislėptų ir vestų sąrašą Seimo rinkimuose, neatsitiktų taip kaip su socialdemokratais ar konservatoriais, kur partijų pirmininkai nežinia kur bus. Tikiuosi, kad Aušrinė Armonaitė galės vesti Laisvės partijos sąrašą į Seimo rinkimus šį rudenį“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad rinkimai į Seimą vyks jau šių metų spalį. Tačiau apie savo sąrašo lyderius paskelbusios dar ne visos partijos.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ir Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sprendimus žada priimti iki birželio vidurio.

Tuo metu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako vesiantis partijos sąrašą į parlamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pyp

pyp portretas
gal tu geriau vesk Rackevičių ar Bortaševičių:))) nes sąrašo kažkur vesti nereikia. Tiesiog būni pirmas sąraše ir tiek. Iš kokios čia kabos vertimą pasidarė tie politikieriai??????

Anonimas

Anonimas portretas
uztenka Lietuvai situ siukliu

Anonimas

Anonimas portretas
vesk kur nori , bet saukstaijau PO PIETU !
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių