M. Lingė apie konservatorių rezultatą EP rinkimuose: suteikia įkvėpimo eiti į Seimo rinkimus

Konservatorių rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė teigia, kad partijos pasirodymas EP rinkimuose rodo, kad rinkėjai išreiškė pasitikėjimą po nelengvų valdymų metų. Pasak jo, tai yra pozityvus signalas prieš Seimo rinkimus.

„Galime tik pasidžiaugti, kad ką tik ką tik VRK patvirtino, ką įrodė ir mūsų duomenys, kad esame laiminti partija su trimis mandatais į EP. Tai pirmiausiai norisi dėkoti atėjusiems rinkėjams, kurie išreiškė pasitikėjimą po nelengvų metų“, – žurnalistams sakė M. Lingė.

„Patvirtinimas, kad tie politikai, kurie atstovavo būtent provakarietiškas vertybes EP, panašu, kad ir vėl išlaikys tą pasitikėjimo mandatą ir toliau, kad tos pozicijos, kurios buvo ginamos jų, yra aktualios šiame laikotarpyje. Ir tas pasitikėjimas suteikia įkvėpimo ir pasitikėjimo eiti į Seimo rinkimus“, – akcentavo jis.

Politikas pasidžiaugė ir koalicijos partnerių geru pasirodymu.

„Džiaugiamės koalicijos partnerių geru pasirodymu. Ir matome, kad pagal tų mandatų gavimo skaičių, žiūrint į artėjantį rudenį, kuris visai netrukus ir ištiks, tikrai gali būti principinga, rimta kova dėl būsimo Seimo sudėties“, – sakė M. Lingė.

„Ir tiems galios svertams, kurie jau formavo vyriausybes, kurie aktyviai dalinosi gal net ir ministerijas, kad gali tekti dar tikrai padirbėti dėl tų rinkėjų mandatų. Ir mes galėsime iš tikrųjų turėti tą konkurencinę kovą ir ginti toliau provakarietiškas, liberalias vertybes“, – pridūrė politikas.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko penktieji EP rinkimai. Šiemet kandidatų sąrašus į EP kėlė 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Džiaugiamės koalicijos partnerių geru pasirodymu.

Visgi, šie rinkimai buvo vieni pasyviausių – savo pilietinę valią atėjo išreikšti vos 28,35 proc. rinkėjų.

Renkant europarlamentarus prieš penkerius metus, 2019-aisiais, bendras aktyvumas siekė 53,43 procento. Tiesa, tuomet EP rinkimai vyko kartu su prezidento rinkimų antruoju turu.

Prieš penkerius metus EP rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – abi partijos gavo po du mandatus.

Tuo metu Liberalų Sąjūdis, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ bei „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija tąkart vykusiuose rinkimuose iškovojo po vieną mandatą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių