M. Sinkevičius įvertino LSDP sprendimą įtraukti jį į rinkimų sąrašą

Dėl piktnaudžiavimo pirmosios instancijos teismo nuteistas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) sprendimą įrašyti jį paskutiniu numeriu Seimo rinkimų sąraše mato kaip moralinį palaikymą.

„Partijoje įvyko diskusija, kaip reikėtų pasielgti su manimi, turint omenyje, kad partiečių buvau išreitinguotas pakankamai aukštai, kiek suprantu rinkimų štabas pasiūlė platesniam ratui partijos narių diskutuoti dėl galimybės mane palikti sąrašo sudėtyje paskutinėje vietoje“, – BNS pirmadienį teigė M. Sinkevičius.

„Sprendimą vertinu kaip moralinį palaikymą, dėkingas partijos nariams, partija manęs neišsižadėjo, palaiko mane. Galimybės pasiekti pergalių ribotos, tai čia labiau moralinis solidarumo ir palaikymo gestas“, – sakė jis.

Socialdemokratai sąrašą Seimo rinkimams patvirtino praėjusį savaitgalį Šventojoje vykusioje partijos konferencijoje.

Pirminiame sąrašo sudarymo etape, kai partiečius reitingavo tik LSDP skyriai, M. Sinkevičius buvo išreitinguotas pirmuoju numeriu.

Nors anksčiau M. Sinkevičius teigė nenorintis dalyvauti Seimo rinkimuose esant „dviprasmiškoje situacijoje“ dėl teismų, dabar socialdemokratas sako neprašęs partiečių išbraukti jo iš rinkimų sąrašo.

Galimybės pasiekti pergalių ribotos, tai čia labiau moralinis solidarumo ir palaikymo gestas.

„Aš esu ir buvau partijos kolektyvo narys, visą laiką paisiau partijos valios. (...) Laikausi pozicijos, kad esu kolektyvinio sprendimo palaikytojas. Jei bendruomenė galvoja, kad reikia taip elgtis, tai aš, kaip bendruomenės narys, tam pritariu ir sprendimą palaikau“, – sakė politikas.

Jonavos meras teigė, jog paskutinę 141 sąrašo vietą vertina kaip faktą, kad „žemiau kristi nebėra kur“.

„Iš paskutinės vietos galima tik pakilti, žemiau nenukrisi, galima ir vertinti, kad ta vieta gal ir geresnė, nei būnant viduryje ar sąrašo pabaigoje. Būnant pačiu paskutiniu yra potencialo kilti, o kiek ten kilti, pamatysime. Rinkiminė kampanija parodys, kiek yra potencialo“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Jis teigė laukiantis išteisinimo ir tik tuomet nuspręsiantis, ar išrinktas į Seimą eitų į jį dirbti arba, socialdemokratų sėkmės rinkimuose atveju, sutiktų užimti pareigas Vyriausybėje.

„Tie klausimai gerokai per ankstyvi, visi suprantame – ir man aišku, ir visuomenei aišku, ir rinkėjams aišku, kad turiu nebaigtų teisinių procesų. Kol jų nebaigsiu, manau, sudėtinga man būtų turėti paskui besivelkančią uodegą“, – sakė socialdemokratai.

„Jeigu tas teisinis aiškumas palankus man, matyt, galėčiau užimti tam tikras pareigas. Jeigu atsitiks kitaip, tą politinę karjerą reikės kuriam laikui užmiršti“, – pridūrė jis.

Gegužės pabaigoje Kauno apygardos teismas M. Sinkevičių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo, jam taip pat skirta bauda ir draudimas daugiau nei trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Šis sprendimas dar nėra įsiteisėjęs, M. Sinkevičius jį apskundė apeliacinės instancijos teismui.

M. Sinkevičius nuteistas dėl to, kad 2019-2023 metais padarė Jonavos savivaldybės administracijai 1487 eurų dydžio turtinę žalą, kai neteisėtai naudojo kanceliarines lėšas. Jis pripažintas padaręs ir neturtinę žalą pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

Politikas kaltę neigia ir sako, kad jam inkriminuojami smulkaus pobūdžio pažeidimai, kuriuos jis padarė netyčia ir, apie tai sužinojęs, žalą atlygino.

M. Sinkevičius yra sustabdęs narystę LSDP.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Brazauckinė šunauja nesikeičia. Vertybės tos pačios. Tad ko norėt iš ruskių, pasaulio šiknoj lindėjusių. Šie apkultūrinti, išdaviko paleckio anūkas, užsieniuose augo, bet protelis nepasikeitė

Cha

Cha portretas
Kiaulės akys ir nagla morda, va taip gaunasi komunistas

Banditizmas klesti

Banditizmas klesti portretas
G4da visai LSDP - banditizmas klesti. Tie kurie balsuos už banditus, vagis, auksinius šaukštelius, bus oardavę sielą velniams ir jie susilauks baisaus likimo: ligos, avarijos visai LSDP rėmėjams garantuotos.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių