Ministras su JAV diplomatu aptars Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų Gabrielius Landsbergis su Vilniuje viešinčiu Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriaus pavaduotoju ketvirtadienį aptars Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono saugumo klausimus.

Kaip prieš susitikimą pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), Lietuvos diplomatijos vadovas su  Kurtu Campbellu (Kurtu Kempbelu) kalbėsis apie Lietuvos ir Jungtinių Valstijų dvišalį bendradarbiavimą, santykių su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu stiprinimą bei transatlantinį saugumą, įskaitant Rusijos keliamas grėsmes.

Didelę diplomatinę patirtį turintis K. Cambellas laikomas dabartinės JAV administracijos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono strategijos architektu.

K. Campbellas yra vienas iš labiausiai patyrusių JAV diplomatų, formavęs JAV politiką Kinijos atžvilgiu JAV prezidentų Baracko Obamos (Barako Obamos) ir Joe Bideno (Džo Baideno) administracijose.

Tai jau trečiasis G. Landsbergio ir K. Campbello dvišalis susitikimas šiemet. Paskutinį kartą politikai buvo susitikę liepos mėnesį ministrui viešint Vašingtone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
labai aktualu Lietuvai tikrai - ramusis vandenynas ir Indija:)) nebent anūkas ten žiūrinėjasi jau kokią salą, Graikijos maža. O šiaip tai, kas iš tikrųjų slepiasi po šiuo susitikimu???? kokie nurodymai iš jankiu mūsų šuneliui???? Dar iki rinkimų spėt prišaukti karą mums??? kaip sakoma "po manęs nors ir tvanas". Tai, kai konservai jaučia, kad jau nebus išrinkti ir nekenčiami tautos, tai arogantiškai daro tą patį, tik su šūkiu - po manęs nors ir karas.

Cha

Cha portretas
sėsk jau tu po lapais ausis suglaudęs, idiote landzbergyno:)))

Onė

Onė  portretas
O viešpatie šitas ponas visai kukū
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių