Nacionalinio susivienijimo sąrašą į Seimą ves V. Sinica

  • Teksto dydis:

Spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose Nacionalinio susivienijimo sąrašą ves Vytautas Sinica. Tuo metu politinės jėgos lyderis Vytautas Radžvilas įrašytas penktuoju numeriu.

Sąraše yra ir energetikos ekspertas Almantas Stankūnas, politologas Marius Markuckas, advokatas Dominykas Vanhara, žurnalistė Jolanta Mažylė, istorikas Gintautas Terleckas.

Kaip skelbiama partijos pranešime spaudai, visas sąrašas ir galutinis jo eiliškumas bus paskelbtas artimiausiomis dienomis.

V. Sinica 2023 m. vykusiuose savivaldos rinkimuose vedė ir Nacionalinio susivienijimo sąrašą į Vilniaus miesto tarybą.

„Esame tikri, kad Lietuva gali išlikti tik jeigu valstybė bus vienodai teisinga visiems savo piliečiams, jeigu bus gerbiama ir saugoma lietuvių kalba ir istorija, nebus palikti likimo valiai regionai ir visiems piliečiams bus suteikta tikra laisvė – visų pirma ekonominė – netrukdomai kurti savo gyvenimus ir kartu valstybę. Esame pasiruošę įgyvendinti šią laisvos, darnios ir veržlios lietuviškos Lietuvos viziją ir kviečiame į talką visus, kas jai pritaria“, – pranešime spaudai teigia V. Sinica.

Tuo metu birželį vykusiuose Europos Parlamento ir 2020 m. Seimo rinkimuose Nacionalinio susivienijimo sąrašą vedęs partijos pirmininkas tikina, kad tokiu būdu siekiama parodyti partijoje esančius jaunus lyderius.

„Turbūt ne vieną nustebins, ir pačia geriausia prasme, naujiena, kad Vytautas Sinica ves partijos sąrašą Seimo rinkimuose. Ne vienerius metus bent tarp besidominčių politika sklando mitas, kad esame vieno asmens partija, kurioje trūksta gabių ir veiklių, perpratusių politikos meną bendražygių. Ilgai su šypsena klausėmės tokių kalbų. Bet dabar atėjo tinkamiausias laikas sudaužyti šiuos iš piršto laužtus mitus ir kuo akivaizdžiau parodyti, kad esame pasiruošusi ir sugebanti auginti naujus lyderius partija“, – sprendimą komentavo V. Radžvilas.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir jo rinkiminiame sąraše esantis advokatas Ignas Vėgėlė yra užsiminę, jog matytų galimybę kurti rinkiminę koaliciją su Nacionaliniu susivienijimu.

Visgi, tuomet V. Radžvilas patikino, kad jo vadovaujama politinė jėga kol kas rinkimuose dalyvaus savarankiškai. Pasak jo, prie I. Vėgėlės koalicijos jie neketina jungtis, nes advokato prezidento rinkimų programa buvo pernelyg neapibrėžta.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne nesiruošiu balsuoti

Ne nesiruošiu balsuoti  portretas
už nacionalinį nesivienijimo ....na taip, jie galėtų tik su konservatoriais vienytis :)

to nesiruošiu

to nesiruošiu portretas
" Ne ..........Nacionalinis nesivienijimo ... " - O su kuo jie turėjo vienytis ? Su Šeimų maršistais , celofanais ?

Net nesiruošiu balsuoti

Net nesiruošiu balsuoti  portretas
už tuos, kurie nesugeba vienytis , nes JIE svarbesni už bendrą gėrį Lietuvai ? Ne ..........Nacionalinis nesivienijimo ...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių