Į vieną Seimo nario kėdę šįkart kandidatuos mažiau politikų

Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) oficialiai paskelbė kandidatus į Seimą.

Dėl parlamentaro mandatų šiemet susirungs 1416 kandidatų – po dešimt į vieną vietą. Prieš ketverius metus konkurencija buvo didesnė – beveik 14 į vieną vietą.

Lygiai po mėnesio vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus 16 partijų, iš jų keturios sudarė dvi koalicijas. Pasak VRK narės Živilės Verbylaitės, per praėjusius Seimo rinkimus iš viso dalyvavo 18 partinių sąrašų, dabar jų bus mažiau – 14.

Kaip teigia VRK pirmininko pavaduotoja Laura Majošaitytė, vyrų sąrašuose daugiau, o kandidatų amžiaus vidurkis – 50 metų.

VRK puslapyje internete rinkėjai jau gali rasti visus kandidatus, išnagrinėti jų biografijas, turto ir pajamų deklaracijas.

Komisija ragina rinkėjus vertinti kandidatus pagal darbus, programas ir nesusivilioti nemokamais koncertais ir kitomis dovanomis.

VRK yra paskelbusi, kad, pavyzdžiui, konservatorių koncertas Katedros aikštėje pažeidė įstatymus.

„Jie paskui patys pripažino, kad tai nebuvo pati geriausia idėja, nes už tą koncertą buvo apmokama sąskaita. <...> Mėgsta kartais ir kokias nors medicinines paslaugas bandyti pasiūlyti, patikrinti kokią sveikatą, bando kai kurie kandidatai prisigretinti prie labdaros organizacijų, lygtai jų čia būtų teikiamos paslaugos - visų tų dalykų kandidatai negali daryti“, – teigia VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Ramūno Karbauskio Mobili kraujo tyrimo laboratorija po Lietuvą keliaujanti ketverius metus, pasak Z. Vaigausko, rinkimų laikotarpiu turėtų sustoti. O žadėti naujus butus, kaip Lazdynų vienmandatėje apygardoje dalyvaujantis „darbietis“ Jonas Pinskus, pasak komisijos pirmininko, galima.

„Čia kaip ir mėnuly sklypą galima pažadėti ar dar kažką – čia daugiau iš rinkimų šposo dalies“, – mano Z. Vaigauskas.

Ir, nors vienas kitas šposas pasitaiko, kai kurie komunikacijos specialistai Seimo rinkimų kampaniją vadina vangia.

„Visi komunikacijos ekspertai šių metų rinkimų kampaniją vadina labai nuobodžia. Tai ne tik, kad nevyksta, bet ji tokia ir yra. <...> To vangumo priežasčių mes turėtumėme paieškoti giliau, galbūt tai yra nusivylimas politikais. <...> Turbūt, kad labai mažai politikai tikisi, kad sužais tai, kas sužaidžia visąlaik“, – mano Ryšių su visuomene specialistų sąjungos pirmininkas Andrius Kasparavičius.

Nuo penktadienio visi kandidatai į Seimą įgijo teisinę neliečiamybę, be VRK leidimo jų negali persekioti teisėsauga. Seimo rinkimai vyks spalio 9-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kada tautai ateis tokia šventė

o kada tautai ateis tokia šventė portretas
kai sužinosime, kad seime kėdžių sumažėjo? Vis 141, kažkaip nė viena nesulūžta.

UUUUrrrriiiiiaaaa..... visi vagys ,bandiugos

UUUUrrrriiiiiaaaa..... visi vagys  ,bandiugos   portretas
kysininkai, iskrypeliai ir aferiugos PIRMYN kandidatuot y SEIMA --TEN TAPSIT --NEPAKALTINAMAIS KAIP LIETUVOS VISA TEISESMAUKINIU MAFIJA....

AS

AS portretas
Ar kas is dangaus nuleido toki iststyma.?Manau pries iststymus visi gturetu buti lygus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių