Pinskai teismui skundžia VRK sprendimus dėl rinkėjų papirkinėjimo

Lietuvos regionų partijos pirmininkas, Seimo narys Jonas Pinskus ir jo žmona Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė teismui skundžia du Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimus dėl rinkėjų papirkinėjimo.

Vienu iš sprendimų VRK šių metų gegužę konstatavo, jog J. Pinskus, pernai gruodžio 24 dieną lankydamasis Širvintų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centre su Ž. Pinskuvienės perduotomis Kūčių stalo vaišėmis, ir pati merė, perdavusi šias už savo lėšas pirktus tradicinius kepinius, pažeidė Rinkimų kodekso straipsnį dėl draudimo papirkti rinkėjus.

Pažeidimas Pinskams pripažintas, nes tuo metu jau buvo prasidėjusi rinkimų į Europos Parlamentą (EP) politinė kampanija, o Regionų partija dalyvavo rinkimuose.

Praėjusią savaitę VRK pripažino, jog Pinskai rinkimų į EP politinės kampanijos laikotarpiu kodeksą pažeidė ir antrą kartą, kai balandžio viduryje lankydamiesi moterų ansamblio „Vilkesa“ 20-ties metų veiklos jubiliejui skirtame renginyje dovanojo puodelius su Seimo ir savivaldybės atributika.

„Ne pirmuose rinkimuose dalyvaujam, dalyvaujant renginiuose, sveikinti anksčiau buvo visai nieko. Tai dabar net ir tradiciniai sveikinimai jau yra papirkinėjimas. Aš manau, kad analogiškų skundų pasipils labai daug, nes daug Seimo narių, kaip tradiciškai sveikino, taip ir sveikina“, – BNS pirmadienį sakė Lietuvos regionų partijos frakcijos Seime seniūnas J. Pinskus.

Pasak jo, abu VRK sprendimai apskųsti teismui.

Regionų administracinis teismas pirmadienį BNS patvirtino, jog skundas dėl gegužę VRK priimto spendimo yra gautas.

Birželio pradžioje vykusiuose EP rinkimuose Lietuvos regionų partijos sąrašą vedė Ž. Pinskuvienė, politinė jėga surinko 5,15 proc. rinkėjų balsų, tačiau mandato nelaimėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal jau reikia ramintis

gal jau reikia ramintis portretas
skusk neskundes,kai kiaurai susitepe,seniukui laikas i pensija,boba pazabok.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių