R. Morkūnaitė-Mikulėnienė apie žinią dėl A. Vyšniausko: jis turi atsakyti į klausimus

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, jog žinia apie prokuratūros prašymą panaikinti buvusio frakcijos seniūno Andriaus Vyšniausko neliečiamybę jai buvo netikėta.

Tačiau, anot jos, Seimo narys privalo atsakyti į keliamus klausimus.

„Andrius Vyšniauskas, kaip ir kiti panašioje situacijoje atsidūrę, turės duoti tuos paaiškinimus, bet aišku, kad žinia yra ir netikėta, ir sudėtinga“, – ketvirtadienį LRT televizijai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Politikė viliasi, kad A. Vyšniauskas turi paaiškinimą dėl teisėsaugos keliamų klausimų.

„Dokumentų klastojimas skamba rimtai. Aš viliuosi, kad gal pats Andrius Vyšniauskas turi paaiškinimą“, – teigė ji.

Dokumentų klastojimas skamba rimtai.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pranešta, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus Andriaus Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra praneša, kad prašoma naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019-2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Netrukus po to A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka ka

Ka ka portretas
O kodel pendofilka ne dubajuje? Dar nesurado dau azuoliuko orgijoms?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių