R. Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato: pateikė prašymą VRK

Priesaiką sulaužęs ir šiurkščiai Konstituciją pažeidęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato.

Pirmadienį politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), prašant panaikinti jo mandatą. Apie tai Eltai patvirtino VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

„Balandžio 29 d., pirmadienį, 9.37 val. Vyriausioji rinkimų komisija elektroniniu paštu gavo Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pareiškimą dėl atsistatydinimo iš Seimo nario pareigų“, – komentare raštu Eltai nurodė I. Ramanavičienė.

„Klausimas dėl Seimo nario įgaliojimų nutrūkimo nesuėjus terminui bus įtrauktas į artimiausio komisijos posėdžio darbotvarkę“, – pridūrė ji.

Artimiausias VRK posėdis numatomas ketvirtadienį.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Konstitucinis Teismas konstatavo, jog Seimo narys R. Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Po teismo verdikto, parlamentas turėtų priimti sprendimus dėl R. Žemaitaičio Seimo nario mandato naikinimo – pašalinus jį iš Seimo apkaltos būdu, politikas negalėtų kandidatuoti į renkamas pareigas 10 metų. Visgi, R. Žemaitaitis teigė pats pasitrauksiąs iš Seimo.

Pernai R. Žemaitaitis paskelbė antisemitinius, tautinę nesantaiką kurstančius įrašus socialiniame tinkle „Facebook“ bei visuomenės informavimo priemonėse – Seimo komisijos, svarsčiusios apkaltos klausimą, manymu, tokiais veiksmais politikas galimai sulaužė Seimo nario priesaiką, šiurkščiai pažeidė Konstituciją.

Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Kaip numato Seimo statutas, parlamentarams nutarus, kad yra pagrindas politiko apkaltai, Seimas turi kreiptis į KT, kad šis įvertintų, ar buvo pažeista Konstitucija bei sulaužyta duota priesaika. KT konstatavus, kad priesaika buvo sulaužyta, Seimo nario mandatas gali būti panaikintas 85 Seimo nariams balsavus už.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tep išeina

tep išeina portretas
kad seimo nario mandatas yra papildomo pavojingumo dalykas - vietoje to kad apgintu į seima žmoniu išrinkta atstova jis / jei ano nesuspėsi laiku padėt/ suvaržys tavo laisve net 10 metu kandidatout ivaldžią? Ir nikap nebsuprontu kap kažkas gal va tep imt ir pašalint seimo nari kuomet i seima rinko ne jie o Lietuvos žmones? Taigi turėtu tik apygarda kurioj kandidatavo atšaukt o ne kokia seimo durniu komisija ar koalicija?

Aukštaičiui

Aukštaičiui portretas
Bla bla bla Žalimo anukas:) Neprastaburniai jus žydukai lietuvos:)

Aukštaitaitis

Aukštaitaitis portretas
Prisiskaičiau čia Žemaitaičio nemaušrių komentarų. Ot, darbštūs žmonės! Tiek prižėrė pagyrų tam nepraustaburniui, kuris tik ir temoka šmeižti kitus, o paskui vieną po kitos pralošinėti civilines bylas, o šiuo atveju - ir Konstitucinę. Ot, tai geras teisininkas, matyt, už tėvelių litus diplomą gavęs, o per paskaitas bendrabutyje uliavojęs. Jeigu kažkam reikia tokių Seimo narių arba Prezidento, tai geriau net nevarkite, neikite į rinkimus. Su tokiais žemaitaičiais, kuriuos mums kišate, galime tik gražulintis, o ne Lietuvą valdyti. Tokie veikėjai atsiranda politikoje tik dėl žmonių bukumo, tai manipuliatoriai, kuriems nusispjauti, kaip jų rinkėjai gyvena, kokie rūpesčiai juos slegia, svarbu, kad būtų kuo daugiau nepatenkintų, ir vis tas nuotaikas pakurstyti. Jeigu visi gyventų šiek tiek geriau nei dabar, būtų labiau pakantūs Nepriklausomai Lietuvai - žemaitaičiai ir gražuliai liktų už borto, niekas tokių prieplaukų niekur, net į kaimo seniūnaičius, nerinktų.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių