Rašysenos ekspertai L. Balsį gali išstumti iš prezidento rinkimų kovos

  • Teksto dydis:

Rašysenos ekspertams abejonių sukėlė per 600 iš pretendento į prezidentus Lino Balsio surinktų parašų.

Rašysenos ekspertams abejonių sukėlė per 600 iš pretendento į prezidentus Lino Balsio surinktų parašų.

Kaip BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Živilė Verbylaitė, rašysenos ekspertų pateiktame akte kaip netinkami nurodyti 695 parašai. Taip pat tarp L.Balsio pateiktų parašų lapų buvo įpainioti keli Žaliųjų partijos Europos Parlamento rinkimams skirti lapai su 135 parašais.

Jei rašysenos ekspertų išvadas VRK pripažins pagrįstomis, parlamentaras L.Balsys iš kovos dėl prezidento posto pasitrauks, jis nebus registruotas kandidatu.

Kandidatu registruojamas pretendentas, pateikęs ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų. L.Balsys VRK iš viso pateikė 20 tūkst. 411 parašų.

Pasak VRK narės Ž.Verbylaitės, sprendimą dėl L.Balsio parašų skaičiaus komisija turėtų priimti penktadienį per posėdį.

VRK jau yra patikrinusi Darbo partijos atstovo parlamentaro Artūro Paulausko ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio Valdemaro Tomaševskio surinktus parašus. Konstatavus, kad parašų skaičius pakankamas, jie praėjusią savaitę registruoti kandidatais. Kitų pretendentų parašai tikrinami.

Būtino parašų skaičiaus surinkti nepavyko verslininkui Vladui Lašui (10,8 tūkst. parašų), signatarui Rolandui Paulauskui (8,7 tūkst. parašų), vairuotojui Jonui Lašiniui (186 parašai) bei Demokratinės darbo ir vienybės partijos pirmininkei Kristinai Brazauskienei, kurios parašų VRK iki termino praėjusią savaitę nesulaukė.

Daugiausia - 67,6 tūkst. - parašų VRK pateikė antros kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė. Socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis atnešė 66,8 tūkst., Vilniaus meras Artūras Zuokas - 39,3 tūkst., Ignalinos meras Bronis Ropė - 36 tūkst., Seimo narys Naglis Puteikis - 26 tūkst. parašų.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas europarlamentaras V.Tomaševskis patikrinti buvo pristatęs per 50 tūkst., „darbietis“ Seimo narys A.Paulauskas - daugiau kaip 41 tūkst. parašų.

Praėjusios savaitės ketvirtadienis buvo paskutinė diena pretendentams pateikti surinktus parašus VRK.

VRK įregistruoja asmenį kandidatu į prezidentus, jei jį remia ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danute.

Danute. portretas
Argi yra toks vardas" nuomone"? Matosi kad bailys, kaip ir Jusu pretendentas, visaip smeizes dabartine Prezidente, argi gali toks asmuo vadovauti Lietuvai, jis uzsiims tik smeiztu, viska pasakos kas reikia ar nereikia, mano manymu jam dar daug ko gyvenime reikia pasimokinti , ypac politines kulturos, bet gal vis delto nebeteks klausyti jo svaiciojimu.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Apgailėtinas pusžalis parazitas..manau

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
KAŽKOKS GIRTAS SNUKIS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių