Savivaldybių asociacija naująjį prezidentą rinks spalio pabaigoje

Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) naująjį prezidentą rinks spalio 30 dieną vyksiančio suvažiavimo metu, penktadienį nusprendė LSA valdyba.

„Sprendimas yra toks, kad suvažiavimas vyks spalio 30 dieną“, – BNS sakė LSA patarėja viešiesiems ryšiams Indrė Vilūnienė.

Nuolatinio vadovo LSA neturi nuo pernai gruodžio, kai asociacijos valdyba sustabdė tuomet organizacijai vadovavusio Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus įgaliojimus, kai šis sulaukė teisėsaugos įtarimų.

Praėjusią savaitę įsigaliojo Apeliacinio teismo sprendimas, kuriuo M. Sinkevičius liko pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Šį sprendimą M. Sinkevičius dar gali skųsti nuosprendį Aukščiausiajam Teismui.

Šiuo metu laikinai LSA vadovo pareigas eina Plungės rajono meras Audrius Klišonis.

LSA valdybą sudaro 22 nariai – įvairių miestų ir rajonų merai.

Vyriausioji rinkimų komisija kiek anksčiau jau nutraukė M. Sinkevičiaus mero įgaliojimus ir pašalino iš Seimo rinkimų.

Teismai pripažino, kad 2019–2023 metais būdamas tarybos nariu ir meru M. Sinkevičius savivaldybės administracijai padarė 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos, pakirto pasitikėjimą mero institucija.

Politikas kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla.

Prieš teismui atverčiant bylą jis į savivaldybės biudžetą grąžino 4015 eurų. M. Sinkevičius tvirtino, jog „Telia Lietuva“ asmeninės sąskaitos tarnybinėmis lėšomis apmokėtos netyčia ir buvo žmogiška klaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių