Seimui pristatyta antrai kadencijai į VTEK narius siūlomo M. Žaltausko kandidatūra

Nevyriausybinių organizacijų taryba Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariu antrai kadencijai siūlo skirti Martiną Žaltauską.

Ketvirtadienį jo kandidatūrą parlamentarams pristatė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilyte-Nielsen.

„Nevyriausybinių organizacijų taryba antrai kadencijai teikia dabartinio VTEK nario M. Žaltausko kandidatūrą (...). M. Žaltauskas nuo 2019 metų yra VTEK narys, kandidatas taip pat turi daugiau nei dešimties metų patirtį projektų rengimo, valdymo, vertinimo ir vadovavimo jiems srityje“, – kalbėjo parlamento vadovė.

Pats M. Žaltauskas teigė, kad per pastaruosius metus buvo skaitmenizuotos paslaugos, patvirtinta VTEK strategija, parengto mokymai interesus deklaruojantiems asmenims.

Jis tarp ateities darbų įvardino siekį diskutuoti dėl deklaracijų turinio plėtros, vietinių Etikos komisijų stiprinimo.

„Nuo pavasario aš asmeniškai esu labai įsitraukęs į „Defence of Democracy“ direktyvą (Europos Komisijos direktyva – BNS) (...). Reiks sureguliuoti direktyvos nuostatas su lobistinės veiklos įstatymais, nes ten kalbama apie trečių šalių daromą įtaką Europos Sąjungos institucijoms tame tarpe ir Lietuvai“, – kalbėjo M. Žaltauskas.

Kandidatūra toliau bus svarstoma Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete.

M. Žaltausko antra kadencija VTEK prasidėtų gruodžio 5 dieną.

Komisijos narį penkerių metų kadencijai skiria parlamentas, po vieną kandidatą Seimui teikia prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, Lietuvos teisininkų draugija ir Nacionalinė nevyriausybinių organizacijų taryba.

Komisija nagrinėja viešųjų ir privačių interesų derinimo klausimus, registruoja lobistus ir prižiūri lobistinę veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vyt šita bruda

vyt šita bruda portretas
kad lėktu von kelio nematydamas. Toks net jaunų metu būdamas vogė nvo skiriamus pinigus šimtais tūkstančiu ir pumpavo sisteminėm partijom prisidengdamas neva nevyriausybiniu sektoriu stiprinimu /Kiek ir kokios organizacijos ,,gaudavo'' iki dabar nežinoma ir nikam neidomu../Tik jungė prie savo trečio sektoriaus kad skėtis didesnis būtu ir dėlto ES ir fondu paramos srautai didėtu. Juokingiausia kad toks benderis šiandie sėdi AUKŠČIAUSIOJE VALSTYBĖS ĮSTAIGOJE - VTEK :D:D Tikrai ,,Kokie žmonės - tokia ir valstybė":D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių