Signatarai, aršiai kritikuojantys Lietuvos politiką

26-eri – tiek metų Lietuva gyvuoja kaip nepriklausoma valstybė po 50-metį trukusios okupacijos. Per tą ketvirtį amžiaus keitėsi valstybė, keitėsi ir jos žmonės. Gal ne taip sparčiai kaip norėtųsi, bet Lietuva – demokratinė respublika – vystosi ir tampa žinoma pasauliui. Didžiausiu privalumu pripažįstama narystė ES ir NATO. Per tuos 26-erius metus išaugo nauja kartą. Jauni žmonės užėmė vietas politikoje, versle, kultūroje. Per tuos metus nevienodai klostėsi ir signatarų likimai: vieni ir dabar tebėra politikoje, kiti sąmoningai jos atsisakė. Yra tokių, kurie buvo išėję iš aktyvios politinės veiklos, bet vėliau sugrįžo arba ketina tai padaryti per artimiausius rinkimus.

Signatarai Rolandas Paulauskas ir Zigmas Vaišvila mėgino dalyvauti, tiesa, skirtingais metais Lietuvos prezidento rinkimuose, bet nesėkmingai. Šiandien abu jie aršiai kritikuoja Lietuvos vidaus ir užsienio politiką, valstybės vadovus. Dar daugiau – vadina žlugusia valstybės politinę sistemą. Abu įžvelgia daug mūsų narystės ES trūkumų, net abejoja visos ES idėja.

Vieningą Europą, t. y. ES, signataras R. Paulauskas vadina utopiniu projektu, nes vienyti senąjį žemyną mėginta ne vieną kartą. Kaip tokius mėginimus R. Paulauskas išskiria Romos ir Frankų imperijas, Napoleono užmojus. Adolfas Hitleris, R. Paulausko manymu, taip pat mėgino suvienyti Europą.

„A. Hitleris, kurdamas savo Trečiąjį Reichą iš esmės irgi kūrė tokią vieningą Europą. Dabar dar vienas iš tokių projektų yra Europos Sąjunga. Tai ir vėl tie patys bandymai sukurt vieningą Europą“, – sako R. Paulauskas.

Prieš metus, Lietuvai švenčiant laisvės atgavimo 25-metį, Nepriklausomybės Akto signataras  piešė niūrų vaizdą. Anot jo, įstojusi į ES Lietuva palaidojo savo valstybingumą. „Pinigų mes neturime, nebeturime teisės nustatyti muitus, mokesčių taip pat didžiąja dalimi neturime teisės nustatyti tokiu, kokių mums norėtųsi. Svarbiausia, nebeturime teisės į savo įstatymų viršenybę – šiandieną mūsų įstatymai yra antriniai, palyginus su ES įstatymai“, – tvirtina R. Paulauskas.

Dabar jis įtikinėja kitas šalis nesekti Estijos, Latvijos ir Lietuvos pavyzdžiu. Interviu „Sputnik“ korespondentui Moldovoje jis aiškino, kad ES viskuo panaši į Sovietų Sąjungą. Žurnalistui uždavus klausimą, ar ši situacija kuo nors primena Sovietų Sąjungą, R. Paulauskas atsakė: „ji viskuo panaši: melas ir savęs apgaudinėjimas. Štai kuo panaši. Sovietų Sąjungoje buvo lozungai, realus ir „popierinis“ gyvenimas televizijoje. Taip pat vyksta ir ES.“

Lietuva, R. Paulausko manymu, yra valdoma marginalių partijų, kurias palaiko tik nedidelė dalis piliečių, todėl politinė sistema žlugusi iš esmės. Jam pritaria ir kitas signataras Z. Vaišvila, kuris mano, kad sistema tiesiog subyrėjo. Jam antrina ir R. Paulauskas.

„Subyrėjo visiškai. Žiūrėk, kad dabar išeina – žmonės, kurie surenka vos 5–6 proc. [balsų – LRT.lt] paskui formuoja vyriausybę ir sprendžia mūsų likimą, nors jų niekas nepalaiko plačioje visuomenėje. Mes su šia situacija taikstomės ir taikstomės“, – teigia R. Paulauskas.

Jo nuomone, jau vyksta Trečiasis pasaulinis karas ir Lietuva į jį įtraukiama. R. Paulausko tikinimu, jei tame kare nugalės Vakarai, Lietuvai tai tolygu prapulčiai, o jei laimės Rytai – šansų išlieka. „Trečiasis pasaulinis karas iš principo  jau vyksta.

Mes jau esame įtraukiami į jį. Svarbu, kur mes atsidursime. Variantai galimi tik du: jei nugalės Vakarai, tai lietuvių tautos greičiausiai neliks, ir viskas. Jei nugalės Rytai šiame geopolitiniame konflikte, tada variantai yra keli ir viskas priklausys nuo mūsų veiksmų Šiandieną nuo mūsų veiksmų priklauso, kokį statusą turėsime tuose nugalėjusiuose Rytuose“, – sako R. Paulauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

henriksen.simon.babu@gmail.com

henriksen.simon.babu@gmail.com portretas
FINANSAVIMAS IR PINIGŲ INVESTICIJOS. henriksen.simon.babu@gmail.com Mes esame žmonės su kapitalo grupė bus naudojama teikti kredito tarp ypač žmonių finansinių sunkumų ir kurie nepajėgūs grąžinti paskolą. Jūs turite padaryti paskolą, atkreipkite dėmesį, sritys, kuriose aš galiu jums padėti: * Finansų * Nekilnojamojo turto paskolos * investicinių paskolų * Auto Paskolos * Konsolidavimas skolos * Overdraftas * Antra Hipotekiniai * Kredito atpirkimo * Asmeniniai Paskolos Galite susisiekti su manimi tiesiogiai elektroniniu paštu: henriksen.simon.babu@gmail.com Prašome nurodyti savo paskolų paraiškos, tikslią sumą ir paskolos grąžinimo termino, kurį norite.

Anonimas

Anonimas portretas
na sie signatarai pasake tiesa ... ta zino ,mate , --visa tauta , bet siais laikais kada visa spauda , ir visos jegos strukturos , teismai , KT yra rankose tu kurie sukele sy bordely lietuvoj supjude tarpusavy tauta , vygdo tautos genocida --jie jokiu budu neleis nei kalbet , nei rasyt apie visa tai ,o pasitelke savus lietuvos ir tautos isdavikus pliurps kaip gera visiems kada vadovauja Briuselio demogogai ,o jankiai ykure paligonus ir karines bazes lietuvoj ,,,,,,gina,,, juos nuo ???.... rusu ??? ar nuo tautos ? ? grybauskaite ne be reikalo y lietuvos kariuomene sukiso atsiveztus rusus ,baltarusius ir ukrainiecius , matomai bijo ,kad kada teks nest muila is lietuvos ,gali lietuvos kariai nebeisleist kaip Smetonos , teks ir jai su patrijarhu per upely brist sijona pasiraitojus.....

Juozas

Juozas portretas
Man peršasi klausimas, kada Zigmas buvo užverbuotas Rytų kaimynų spec. tarnybų.
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių