Tapęs „Energoatom“ stebėtojų tarybos nariu, G. Nausėdos komandą paliks J. Niewierowiczius

Tapęs Ukrainos branduolinės energetikos kompanijos „Energoatom“ nepriklausomu stebėtojų tarybos nariu, prezidento Gitano Nausėdos komandą paliks Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas Jarekas Niewierowiczius (Jarekas Neverovičius).

Tai BNS šeštadienį patvirtino šalies vadovo patarėjas Frederikas Jansonas.

„Jis (J. Niewierowiczius – BNS) yra oficialiai paskirtas „Energoatom“ stebėtojų tarybos nariu. Kai įsigalios kontraktas, kai įsigalios jo sutartis su „Energoatom“ jis paliks darbą Prezidentūroje“, – BNS teigė F. Jansonas.

Jo teigimu, apie savo dalyvavimą „Energoatom“ stebėtojų tarybos konkurse J. Niewierowiczius šalies vadovą buvo informavęs jau anksčiau.

F. Jansonas negalėjo atsakyti, ar prezidento komandą vyriausiasis patarėjas paliks dar šioje G. Nausėdos kadencijoje, ar po liepos 12 dienos prasidėjus naujai.

Naujienų agentūra „Interfax Ukraine“ šeštadienį pranešė, kad Ukrainos ministrų kabinetas penktadienį patvirtino naują penkių narių Ukrainos branduolinės energetikos kompanijos „Energoatom“ stebėtojų tarybą.  

Anot F. Jansono, pakeisti J. Niewierowiczių Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovo pareigose „yra keli kandidatai, iš kurių bus pasirinkta“.

Prezidentas G. Nausėda anksčiau sakė sako, jog pokyčiai jo patarėjų komandoje nebus radikalūs, siekiama „nuoseklaus evoliucionavimo“. Šalies vadovas yra žadėjęs atnaujinti savo patarėjų komandą naujai kadencijai, tačiau taip pat pažymėjęs, jog „bet kokia kaina“ nori išsaugoti kelis kertinius joje dirbusius žmones.

J. Niewierowiczius nuo 2019 metų dirba šalies vadovo vyriausiuoju patarėju bei vadovauja jo Aplinkos ir infrastruktūros grupei. 2012–2014 metais jis dirbo Lietuvos energetikos ministru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai del situ neWieroWiCZiu ir dobroWolZSku

matomai del situ neWieroWiCZiu ir dobroWolZSku  portretas
nuodseda ir dave sutikima isdarkyt Lietuvos rasmenis ir abezele... viena lenkiska korta maziau --oras tyresnis...tuoj banderu ,,energoatom ,, taps ,,,RUSATOM,,ir uzsibaigs visa lenkiska neWieroWiCZine karjera.

Klaipėda

Klaipėda portretas
Profesionalas, puikus ir šiltas žmogus. Lietuvai garbė, kad mūsų atstovas buvo atrinktas į tokias aukštas pareigas. Palinkėkim gero vėjo.Nelaimingi lietuviai pasidžiaukite kito sėkme.

Jablonskis

Jablonskis portretas
Ar Lietuviu dar liko atstovauti Lietuva, an tik manai, bergai ir visokie w, cz, zc…?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių