V. Blinkevičiūtė apie Vyriausybės įgaliojimų grąžinimą: gali būti visokių žiežirbų

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė neabejoja, jog Ingridai Šimonytei grąžinus Vyriausybės įgaliojimus naujai prisiekusiam prezidentui Gitanui Nausėdai Ministrų kabinete bus pokyčių.

Ji neatmeta, jog šis procesas bus lydimas aštrių politinių batalijų.

Visgi, europarlamentarė linki politikams išlaikyti orumą ir rasti neišvengiamus kompromisus.

„Gali būti (daug ginčų – ELTA). Žinote, temperatūra ir lauke užkilusi, karšta, vasara tokia kaitri. Gali būti visokių žiežirbų. Gal ir emocijų nevaldymo“, – penktadienį Eltai sakė V. Blinkevičiūtė, klausiama, ko galima tikėtis prezidentui ir premjerei diskutuojant dėl Ministrų kabineto.

„Aš suprantu, kad tai yra sunku. Labai žmogiškai suprantu, kad tai sunku. Suprantu, kad kartais dingsta savitvarda. Kiekvienam iš mūsų ji yra dingusi. Bet šiuo atveju reikėtų suvaldyti, palikti savyje ar savo artimų draugų ratelyje išsilieti, išsipasakoti, galbūt išsiverkti. Reikėtų oriai tuos veiksmus atlikti, nes iš tikrųjų ne vieną kartą yra buvę, kad keičiantis prezidentui pasikeičia vienas ar kitas ministras“, – kalbėjo ji.

„Politika yra kompromisai, tuos kompromisus privalu surasti. Kitaip nieko nebus“, – pridūrė socialdemokratė.

Visgi, V. Blinkevičiūtė nesiėmė spėlioti, kas iš I. Šimonytės Vyriausybės narių turėtų palikti Ministrų kabinetą. Visgi, pokyčiai, anot jos, neišvengiami.

„Kol kas turime tik spėlioti, matyt. Bet akivaizdu, kad, ko gero, pokyčių Vyriausybėje bus. Kuris ministras pasikeis – man sudėtinga pasakyti“, – dėstė LSDP lyderė.

„Prezidentas daro tam tikrus sprendimus, vertina visą veiklą, visą darbą. Be abejo, tarsis ar tariasi ir su ta pačia premjere. Kažkokių pokyčių, matyt, bus“, – svarstė ji.

ELTA primena, kad penktadienį prisiekus perrinktajam prezidentui G. Nausėdai premjerė I. Šimonytė grąžino šalies vadovui Vyriausybės įgaliojimus.

Rinkimus laimėjęs šalies vadovas G. Nausėda kampanijos metu kartojo, jog jį perrinkus prezidentu Vyriausybės sudėtis turėtų keistis. Apie tai jis užsiminė ir pirmojo rinkimų turo metu.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kgbe OŽIO p a s t u m d ė l ė s menkavertes žiežirbas

kgbe OŽIO p a s t u m d ė l ė s menkavertes  žiežirbas portretas
užgesins BLINKĖ - mostelėjusi platų SIJONĄ

Aš sužavėtas

Aš sužavėtas portretas
tik ne prie tokio prezidento-šitas pralindės krūmuose iki pat rinkimų

Savas

Savas portretas
Kairieji nupirko prezidenta ir kaip bus ateityje kolkas nezinoma.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių