V. Blinkevičiūtė: svarbu, kad EP būtų stiprių tradicinių partijų rankose

Išankstiniame balsavime Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigė, jog svarbu, kad daugumą mandatų būsimoje kadencijoje iškovotų tradicinės politinės partijos.

„Visiškai ne tas pats, koks bus EP, svarbu, kad jis būtų patikimų, stiprių tradicinių partijų rankose, kad galėtume priimti labai svarbius sprendimus“, – Lukiškių aikštėje žurnalistams antradienį sakė V. Blinkevičiūtė.

LSDP lyderė sakė besitikinti, kad jos vadovaujama partija gaus „ne vieną ir ne dvi, o daugiau vietų“.

„Bet aš puikiai suprantu, kad yra viso labo tik vienuolika vietų, konkurencija yra didžiulė, bet aš tikiu Lietuvos žmonėmis ir prašau jų išmintingo palaikymo“, – teigė socialdemokratų vadovė.

Socialdemokratai šiuo metu EP turi du atstovus – V. Blinkevičiūtę ir Juozą Oleką.

LSDP lyderė vylėsi, kad rinkėjų aktyvumas bus nemažas.

V. Blinkevičiūtė ir toliau neatsako, ar dėl premjero pozicijos atsisakytų EP mandato

V. Blinkevičiūtė ir toliau neatsako, ar iškeistų europarlamentarės postą į premjero poziciją. Politikė tikino, kad visi atsakymai bus pateikti birželio viduryje vyksiančioje partijos konferencijoje.

„Aš su niekuo neflirtuoju, tiesą pasakius. Viskas bus paskelbta birželio 15 d., jau visai čia pat, nedaug beliko laukti“, – po balsavo išankstiniuose EP rinkimuose žurnalistams teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė taip pat pabrėžė, kad nepaisant to, jog šiuo metu dirba EP, jos gyvenamoji vieta yra Lietuva.

„Iš Lietuvos niekada niekur nebuvau išvykusi, man niekada nereikia įrodinėti savo gyvenamosios vietos, aš gyvenu Lietuvoje ir gyvensiu Lietuvoje visą laiką. Mano darbo vieta yra Europos Parlamente, bet, kaip jūs žinote, ko gero, aš dažniau į Lietuvą atvažiuoju, parvažiuoju, grįžtu“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Dar prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas Gitanas Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Visgi V. Blinkevičiūtė per „Žinau ką renku“ debatus leido suprasti, kad EP mandato išrinkimo į Seimą atveju neatsisakytų.

Kandidatų, pasižadančių ir po Seimo rinkimų likti dirbti EP paprašyta pakelti lentelę su užrašu „taip“. Tarp lenteles iškėlusiųjų buvo ir į premjero postą tituluojama V. Blinkevičiūtė.

Lietuvoje antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas rinkimuose į EP.

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje visose 60 Lietuvos savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Lietuva EP rinkimuose renka 11 europarlamentarų, dėl mandatų varžosi 14 partijų ir vienos koalicijos sąrašai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trinsi savo storą subinę

Trinsi savo storą subinę portretas
dar vieną kadenciją,ir tiek.Naudos 0.Suknisto runkelyno nuopelnas.

Romas

Romas portretas
šita "bačka gimdo" tokias nesamones ... -na kokia partija, toks lyyyderis .

MUMU

MUMU portretas
Kada atiduosi miliardą ,kaip buvai ministre prapi--ai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių