V. Sinkevičiui ir D. Žalimui – Europos Parlamento komitetų vicepirmininkų postai

  • Teksto dydis:

Demokratas Virginijus Sinkevičius ir „laisvietis“ Dainius Žalimas antradienį išrinkti Europos Parlamento (EP) komitetų vicepirmininkais.

V. Sinkevičius šią poziciją užims Transporto ir turizmo komitete, D. Žalimas – Moterų teisių ir lyčių lygybės komitete.

„Transporto politika yra ne tik apie kelius ir geležinkelius, bet ir apie žmonių gyvenimo kokybės gerinimą bei tvarų vystymąsi. Tikiu, kad mano darbas šiame komitete padės kurti geresnę, tvaresnę ir ekonomiškai stipresnę Lietuvą ir Europą“ – išplatintame pranešime cituojamas V. Sinkevičius.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas birželio pabaigoje taip pat išrinktas Žaliųjų ir Europos laisvojo aljanso frakcijos EP pirmininko pavaduotoju.

Praėjusią kadenciją V. Sinkevičius ėjo Europos Komisijos nario pareigas ir buvo atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę.

Tuo metu su Laisvės partija į EP patekęs D. Žalimas taip pat dirbs Teisės reikalų komitete. Su juo šiame komitete dirbs ir kitas europarlamentaras iš Lietuvos – Petras Gražulis.

Iš viso šią kadenciją į EP pateko 11 politikų iš Lietuvos.

Konservatorius Paulius Saudargas darbuosis Ekonomikos ir pinigų politikos bei Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitetuose, Andrius Kubilius – Užsienio reikalų komitete, Rasa Juknevičienė – Vystymosi komitete.

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė priklausys Užimtumo ir socialinių reikalų komitete, jos partijos kolega Vytenis Povilas Andriukaitis – Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitete, šiame komitete darbuosis ir „valstietis“ Aurelijus Veryga.

Tuo metu Lenkų rinkimų akcijos lyderis Waldemaras Tomszewskis – Vystymosi bei Regioninės plėtros komitetuose, Liberalų sąjūdžio atstovas Petras Auštrevičius – Užsienio reikalų komitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo ,mano katinas namų

Jo ,mano katinas namų  portretas
vicepirmininkas,atsakingas už pelių gaudymą.Manau jo pareigybė svarbesnė už šitų dviejų..

brudui žalimui

brudui žalimui portretas
reik tik vpatalpu valytojo posta duot o ne tokias pareigas. Gerai prisivogė su boba ka galėjo nusipirkt

abu reiektu ismest y konteinery esanty salia Briuseliniu

abu reiektu ismest y konteinery esanty salia Briuseliniu portretas
eurompedu parlamento duru .....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių