VRK pirmininkė: kad balsavimas užsienyje būtų sklandesnis, pokyčių galėtų imtis Seimas

  • Teksto dydis:

Pasaulio lietuvių apygardos rinkėjai skundžiasi neturintys galimybės balsuoti antrajame Seimo rinkimų ture, mat negavo balsavimo biuletenių. Nors tokia problema pastebima jau ne pirmą kartą, o viešojoje erdvėje netrūksta pasiūlymų įvesti internetinį balsavimą, Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė Lina Petronienė akcentuoja, kad pokyčių imtis pirmiausia turėtų politikai.

„Čia yra Seimo sprendimas, ir ne tiktai internetinis balsavimas. Galbūt mum reikėtų daryti antrą turą po trijų savaičių, o ne po dviejų savaičių, kad tikrai fiziškai būtų daugiau laiko, šiek tiek daugiau rinkėjų gautų vokus“, – LRT televizijai sakė L. Petronienė.

Ji pripažino, kad dėl kitokios pašto specifikos užsienyje balsuojantys lietuviai neretai susiduria su sunkumais, tačiau, anot jos, ambasados galimiems nesklandumams ruošiasi.

„Taip, mes rinkimuose truputį esame priklausomi nuo kitų valstybių pašto specifikos, tai tikrai ambasados žino savo tos valstybės, kurioje reziduoja, pašto taisykles, žino greičius, ir jos tikrai tą situaciją vertins skaičiuodamos balsus“, – LRT teigė VRK pirmininkė.

ELTA primena, kad spalio 13-ąją įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Socialdemokratų partija jau užsitikrino 18 vietų parlamente. Dabartiniai valdantieji konservatoriai kol kas pelnė 17 , o trečioje vietoje likusi Remigijaus Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“ – 14 mandatų. Be to, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ jau iškovojo 8 Seimo nario mandatus, tuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 6.

Šį sekmadienį laukia antrasis Seimo rinkimų turas, kuriame bus renkami Seimo nariai vienmandatėse apygardose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Gal pirma turim ponia pašalinti kad lietuvoje būtu nors koks žmoniškesnis balsavimas šitiek pažeidimu o ponia dantis rodo išsišiepusi

Pensininkas

Pensininkas portretas
Man vyresniam lietuvos piliečiui atrodo kad tauta turi imtis pokyčiu ir tokios VRK darbuotojos pašalintos tik tada isigalės rinkimu tvarka Aš tiesiog seksiu kad šita poniute daugiau i valdžias nepapultu ir nenueičiau už ja pabalsuoti Gėda kokia betvarke sukurus boba sėdi lik niekur nieko dar duoda siūlimus

Sūduvis

Sūduvis portretas
Lietuvos piliečiai, nebūkit abejingi, pakelkite užpakalius nuo sofutės ir eikite ,,balsuoti,, jei neturite noro už ką balsuoti tai sugadinkite biuletenį, nes nepanaudoti biuletenei mūsų ,,teisingiausiųjų,, balsų skaičiuotojų dėka atsidurs balsadėžėse su konservų pavardėmis. Matote kas darosi vien užsienio rinkiminėje apygardoje kur paviešinta tik viršūnėlės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių