VRK: Seimo rinkimuose dirbs apie 16 tūkst. komisijų narių ir daugiau nei 3 tūkst. stebėtojų

  • Teksto dydis:

Seimo rinkimų sekmadienį visoje šalyje dirbs apie 16 tūkst. komisijų narių, o rinkimų skaidrumą prižiūrės daugiau kaip 3,1 tūkst. rinkimų stebėtojų, praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Skelbiama, kad 70-yje rinkimų apygardų iš viso dirbs apie 1000 rinkimų komisijų narių, o 1895 rinkimų apylinkėse rinkėjus aptarnaus ir pasibaigus balsavimui skaičiuos rinkėjų balsus dar apie 15 tūkst. apylinkių komisijų narių.

Be to, VRK duomenimis, iki balsavimo iš anksto pradžios jau yra registruoti 3164 rinkimų stebėtojai.

„Jų kandidatūras galėjo teikti politinės organizacijos, išsikėlę kandidatai, Lietuvos Respublikoje registruotos nevyriausybinės organizacijos ir tarptautinės organizacijos, kurių veikla yra susijusi su rinkimais bei žmogaus teisėmis“, – teigiama VRK pranešime.

Stebėti rinkimų Lietuvoje taip pat atvyko ir keliolika tarptautinių stebėtojų iš Latvijos, Estijos, Švedijos, Danijos, Kroatijos, Norvegijos, Pietų Korėjos ir Ukrainos rinkimus organizuojančių institucijų, taip pat Tarptautinio rinkimų sistemų fondo (IFES) biuro Ukrainoje atstovai.

Pabrėžiama, kad rinkimų stebėtojai neturi teisės daryti įtakos rinkimų komisijų ir atskirų komisijos narių darbui, trikdyti jų veiklos, vykdyti rinkimų agitacijos.

ELTA primena, kad pirmasis Seimo rinkimų turas Lietuvoje vyks jau šį sekmadienį, spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių