VRK „valstiečių“ sąrašą į Seimą ketina pripažinti jungtiniu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą į Seimą ketina patvirtinti jungtiniu. Anot VRK, tai reikštų, kad po spalį vyksiančių rinkimų daugiamandatėje apygardoje kandidatuojantys „valstiečiai“ patektų į parlamentą, jei sąrašas sulauktų daugiau nei 7 proc. rinkėjų palaikymo.

„Seimo rinkimuose dalyvaujančios politinės partijos gali sujungti savo sąrašus ir kelti jungtinį kandidatų sąrašą. Kandidatų sąrašas prilyginamas jungtiniam sąrašui, jeigu jame yra du ar daugiau kandidatų, priklausančių kitai politinei organizacijai ar kitoms politinėms organizacijoms“, – Eltai siųstame atsakyme teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

„Prieš kiekvienus rinkimus VRK kreipiasi į Teisingumo ministeriją, kuri disponuoja duomenimis apie politinių organizacijų narius ir jų skaičių. Remdamasi iš ministerijos gautais duomenimis ir matydama, kad politinės organizacijos keliamame kandidatų sąraše yra du arba daugiau asmenų, kurie priklauso kitoms politinėms organizacijoms, VRK priima sprendimą prilyginti šį kandidatų sąrašą jungtiniam sąrašui. Tokiu atveju, vadovaujantis Rinkimų kodeksu, šis jungtinis kandidatų sąrašas gali gauti mandatų, jeigu už jį rinkimuose balsavo ne mažiau kaip 7 procentai rinkimuose dalyvavusių rinkėjų“, – pridūrė ji.

Pats R. Karbauskis jau ir anksčiau „valstiečių“ rinkiminį sąrašą yra įvardijęs jungtiniu.

Liepos pabaigoje posėdžiavusi LVŽS taryba patvirtino galutinius kandidatų sąrašus į Seimą.

Kaip skelbta anksčiau, dar birželio viduryje R. Karbauskis teigė pasiūlęs prezidento posto siekusiam Ignui Vėgelei kartu kandidatuoti į Seimą. Visgi, po kelias savaites trukusių pokalbių, „valstiečiai“ nusprendė, kad jų politinės jėgos sąrašą Seimo rinkimuose ves partijos narys, europarlamentaras Aurelijus Veryga. Tuo metu I. Vėgėlė įrašytas paskutiniu – 141-uoju numeriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koservatorių subinlaižiai iš kišeninio VRK

koservatorių subinlaižiai iš kišeninio VRK portretas
stengiasi

Einam balsuoti

Einam balsuoti portretas
Kaip toje pasakoje ... Visokie pakitimai, kliūtys prieš pat rinkimus!. Bet nugalėsime, konsevatliberalus turime išeliminuoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių