Žlugusi Seimo narių komandiruotė į Urugvajų mokesčių mokėtojams būtų atsiėjusi per 17 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Žlugo gausios Seimo kompanijos planuota komandiruotė į Urugvajų. Seimas susizgribo, kad kelionė į Pietų Ameriką mokesčių mokėtojams kainuos per daug. Ateities komitetas į tolimą šalį norėjo deleguoti ne tik keturis Seimo narius, bet ir du jų patarėjus. Plačiau apie tai – LNK reportaže. 

„Pažiūrėjome į šitą iniciatyvą mokesčių mokėtojų taupymo žvilgsniu ir tokio skaičiaus delegacijos siuntimas vis dėlto yra labai brangus malonumas“, – teigė seimo valdybos narys Jurgis Razma.

Ši seimūnų, kurie būtų atstovavę Lietuvai Urugvajuje, kelionė mokesčių mokėtojams būtų atsiėjusi 17500 eurų.

„Praktika, kai vyksta du biuro darbuotojai, keturi seimo nariai, iš kurių trys, beje, iš vienos frakcijos, nėra labai plačiai paplitusi. Kaip taisyklė, į tokias tolimesnes, galbūt reikalingas komandiruotes, vyksta galbūt vienas pozicijos, vienas opozicijos atstovas ir viskas“, – aiškino Seimo valdybos narys Andrius Mazuronis.

Vykti turėję Ateities komiteto nariai tikino į Urugvajų visai nesiveržiantys. Vienas narių Mantas Maldeikis teigė nenorintis ir neturintis laiko dalyvauti visose dėl komandiruotės kylančiose aistrose, kurios jam primena serialą „Santa Barbara“.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Ateities komiteto pirmininko pavaduotojas Lukas Savickas laikosi kitokios nuomonės. Anot jo, vykti į tokią kelionę reiškia aktyviai dalyvauti komiteto veikloje ir abu pavaduotojai turėtų keliauti.

Ateities komiteto pirmininkas Raimundas Lopata teisinosi, jog ne jis pats sugalvojo siūlyti tiek daug keliauninkų.

„Buvo siūlyta tiek, kiek organizatoriai mums pasiūlė. Tokia tiesiog kvota. Čia ne pirmas kartas. Urugvajus vienas aktyviausių mūsų parlamentinių Ateities komiteto pasaulio tinklo dalyvių. Kiek mes siūlėm jiems, paritetiniais pagrindais jie mums pasiūlė ir viskas“, – aiškino R. Lopata.

Artimiausiu metu komitetas žada nuspręsti kiek žmonių ir ką tokius deleguoti.

„Po šešis žmones ir panašiai važiuoja tada, kai yra reikalingi balsavimai, Lietuvos valstybės pozicijos pateikimas. Čia yra darbinis formatas, kaip suprantu. Dėlto tie šeši žmonės tikrai atrodo daug“, – sakė Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Ateities komitetas yra atsakingas už visuomenės ir valstybės ateities rėdos modeliavimą, inovacijų ir technologinės pažangos plėtrą, emigracijos ir reemigracijos procesus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Komitetas-atsakingas už vėją. Ar reikalingas?

Jonas

Jonas  portretas
Atliktas tam tikras darbas...kažkur girdėta...

Jonas

Jonas portretas
Vargšiukai ligoniukai kelionę susiplanavo...mato,kad greit gali nelikti galimybės.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių