Žydų bendruomenės pirmininkei F. Kukliansky įteiktas Vokietijos apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkei Fainai Kukliansky įteiktas Vokietijos Federacinės Respublikos ordino „Už nuopelnus“ kryžius.

Kaip pranešė Vokietijos ambasada Lietuvoje, šis apdovanojimas F. Kukliansky skirtas už Holokausto aukomis tapusių Lietuvos žydų atminimo puoselėjimą, ilgametes pastangas telkti Lietuvos žydų bendruomenę bei stiprinti jos vaidmenį šalies bei tarptautiniu mastu.

„Esame ypač dėkingi Fainai Kukliansky už pasitikėjimą ir atvirą bendradarbiavimą, siekiant darnios ir pilnavertės žydų bendruomenės integracijos į Lietuvos visuomenės gyvenimą“, – išplatintame pranešime cituojamas Vokietijos ambasadoriaus Lietuvoje Cornelius Zimmermannas.

Nurodoma, kad F. Kukliansky yra kilusi iš Holokaustą išgyvenusių Lietuvos žydų šeimos. 2013 metais ji buvo išrinkta Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininke, iki 2017 metų ėjo ir Vilniaus žydų bendruomenės pirmininkės pareigas.

Taip pat ji priklauso Europos žydų kongreso (EJC) vykdomajam komitetui ir yra litvakų diasporos delegacijos Izraelyje narė.

F. Kukliansky yra apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, YIVO Žydų mokslinių tyrimų instituto apdovanojimu už nuopelnus stiprinant žydų bendruomenę Lietuvoje bei Lietuvos diplomatijos žvaigžde.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
RITERIO KRYŽIUS SU DEIMANTAIS.......

Byblianski

Byblianski portretas
Ko vertas šis apdovanojimas, kai savi savus apdovanojo?

Škykšti

Škykšti portretas
personalija.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių