Aukcione kariams surinkta parama išvyksta į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę meno darbų aukcione Ukrainos kariams surinkta parama ketvirtadienį bus išgabenta į Ukrainą, sako organizacijos „Blue-Yellow“ atstovas Jonas Ohmanas.

Praėjusią savaitę meno darbų aukcione Ukrainos kariams surinkta parama ketvirtadienį bus išgabenta į Ukrainą, sako organizacijos „Blue-Yellow“ atstovas Jonas Ohmanas (Jonas Omanas).

Pasak jo, parama bus išsiųsta dviem dalimis - viena vežama automobiliu, kita bus nuskraidinta kartu su reabilitaciją baigusiais Ukrainos kariais.

Aukcionas, skirtas Ukrainos kariams paremti, penktadienį vyko Vilniuje, Valdovų rūmuose. J.Ohmano teigimu, jo metu buvo surinkta apie 5 tūkst. eurų. Už juos Ukrainos kariams nupirkti tolimačiai, žiūronai, planšetės, optiniai taikikliai bei karinės uniformos.

„Blue-Yellow“ rengtame aukcione buvo pristatyti Ukrainos, Švedijos, Vokietijos menininkų darbai, kūrinius aukcionui padovanojo žymūs lietuvių menininkai - skulptorius Petras Repšys, dailininkas Eimutis Markūnas, grafikė Jolanta Galdikaitė.

Čia taip pat buvo rengiama Ukrainos fotografo Oleksandro Klymenko paroda - „Ukraina. Sustingęs klyksmas“. Jo nuotraukas taip pat buvo galima įsigyti aukciono metu.

„Blue Yellow“ teigia į Ukrainą išvežę 100 tūkst. eurų vertės įvairios paramos.

Karas Ukrainos rytuose tarp šalies vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų vyksta nuo pernai balandžio. Jungtinių Tautų duomenimis, jis nusinešė daugiau nei 6,1 tūkst. gyvybių.


Šiame straipsnyje: Jonas OhmanasUkrainos kariaiaukcionaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Kaip gaila .....fašistam atiduos labdarą......prauliavos.....

pritariu

pritariu portretas
Akcijos DAROM metu surinkom pilną sunkvežimio priekabą paramos- vežkit.

Šėtonas

Šėtonas portretas
Kaip džiugu, galės toliau pjautis, kol galutinai išskers vieni kitus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių