E.Gentvilui kliūčių neliko

Eugenijus Gentvilas jau kitą savaitę ketina atsisakyti Europos Parlamentaro mandato ir pradėti darbą Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje.

Specialiosios tarnybos šią savaitę pateikė savo išvadas dėl konkursą laimėjusio kandidato į Uosto direkcijos vadovo postą E.Gentvilo.

Pats E.Gentvilas tvirtino išvadų dar nematęs, bet tikisi, jog jos palankios. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis patvirtino būsimo vadovo spėjimą: "Išvados teigiamos."

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė, jog E.Gentvilui reikia tik pateikti prašymą dėl europarlamentaro mandato atsisakymo ir tai paskelbti per komisijos posėdį. "Problemų atsisakyti mandato tikrai nėra. Tegul atvyksta nors ir šiandien, parašo prašymą, tuomet pakviesime į savo posėdį ir savo prašymą E.Gentvilas galės patvirtinti", – dienraščiui teigė Z.Vaigauskas.

E.Gentvilas prisipažino, jog nori kuo greičiau pasirašyti darbo sutartį. Jo manymu, ir taip ilgai, net tris savaites, užtruko tyrimas.

Klaipėdietis patvirtino, jog visus reikalus Europos Parlamente jau susitvarkė ir ruošiasi naujoms pareigoms.

E.Gentvilas jau buvo susitikęs su laikinuoju Uosto direkcijos vadovu Algirdu Kamarausku. Vakar būsimas vadovas susitiko ir su susisiekimo ministru E.Masiuliu, su kuriuo aptarė artimiausiu metu spręstinus klausimus.

Pirmas naujo generalinio direktoriaus uždavinys bus sumažinti įstaigos administraciją. "Direkcijoje per daug skyrių ir vadų. Taip pat reikės imtis uosto ir geležinkelių tarifų politikos. Šis klausimas sprendžiamas žinybų, nors jo reikėtų imtis valstybės lygiu", – mano būsimas vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių