Europos hakatone dėl koronaviruso – per 100 dalyvių iš Lietuvos

  • Teksto dydis:

Penktadienį Europoje prasideda didžiausias kada nors vykęs hakatonas (kūrėjų dirbtuvės), skirtas spręsti įvairias koronaviruso sukeltas problemas.

Dalyvauti jame yra užsiregistravę daugiau nei 100 dalyvių iš Lietuvos, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Planuojama, kad hakatonas iš viso gali pritraukti per 70 tūkst. dalyvių.

Balandžio 24–26 dienomis įvairiuose Europos šalyse inovatoriai, startuoliai, pilietinių iniciatyvų vykdytojai ir kūrybiški piliečiai, susibūrę į komandas, kurs novatoriškas idėjas, siūlys sprendimus, kurie gali padėti suvaldyti krizę ar sumažinti jos neigiamą įtaką.

Hakatonas #EUvsVirus vyks nuotoliniu būdu. Dalyvauti gali ir komandos, ir pavieniai asmenys.

Visi užsiregistravę dalyviai galės bendradarbiauti ir 48 valandas kurti praktinius sprendimus penkiose pagrindinėse srityse: sveikata ir gyvenimas, verslo tęstinumas, socialinė ir politinė sanglauda, nuotolinis darbas ir švietimas, skaitmeniniai finansai. Šios sritys dar padalytos į 37 iššūkius. Siūlyti galima ir jau pradėtas įgyvendinti idėjas ar projektus.

Tarp įdomiausių iššūkių, kuriems bus ieškoma sprendimų, yra medicininiai tyrimai, medicinos priemonių gamyba, ligų prevencija ir bendravimas realiuoju laiku, nuotolinis darbas, elektroninio mokymosi metodai ir priemonės, geresnių galimybių mokiniams ir studentams užtikrinimas, naujų verslo modelių kūrimas, skubus gamybos perorientavimas, efektyvesnis komandinis darbas, melagingų naujienų prevencija, priemonės finansinės paramos teikimui, menas ir pramogos nuotoliniu būdu ir kt.

Geriausi siūlymai bus skelbiami hakatono svetainėje, kad visa Europa galėtų jais pasinaudoti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių