I. Šimonytė: laisvė nėra visada patogi, ją reikia ginti ir puoselėti kiekvieną dieną

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė antradienį dalyvavo vėliavų pakėlimo ceremonijoje Lukiškių aikštėje, skirtoje Laisvės dienai – okupacinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos 28-osioms metinėms – pažymėti.

Pasak Vyriausybės vadovės, visą vasarą minėję ne vieną sunkią Lietuvos istorijai datą, vasarą užbaigiame diena, turinčią ypatingą vardą – Laisvės diena.

Laisvės diena primena paskutinį karį okupantą, palikusį Lietuvos teritoriją. Anot premjerės, galima sakyti, kad tik tada ir mums pagaliau baigėsi Antrasis pasaulinis karas, pagimdytas dviejų diktatorių susitarimo.

Premjerės įsitikinimu, ir šiandien laisvę, Tėvynę ir mus pačius taip pat kartais tenka ginti tiek nuo įvairiausių hibridinių agresijų iš išorės, tiek ir agresijų kylančių mumyse. Ypač pavojingi yra kryptingi bandymai smukdyti žmonių pasitikėjimą savo valstybe, sukarikatūrinant laisvės sąvoką, supriešinant žmones, manant, kad laisvė nereiškia atsakomybės, leidžia pasakyti „aš taip noriu“.

„Tuo tarpu mes puikiai žinome, kad laisvė yra kartu su atsakomybe – atsakomybe už save, savo šeimą, savo artimą, savo miestą ir savo žemę. Esu visiškai tikra, kad mes ne tik atsilaikysime, bet ir per visus šiuos išbandymus išeisime brandesni bei, kas labai svarbu, solidaresni. Tikiu, kad vidines įtampas pavyks sumažinti ir galutinai įveikti, taip, kaip kažkada beginklei naujai atkūrusiai nepriklausomybę šaliai pavyko išmintimi, kantrybe, kantriu darbu įveikti išorės įtampą ir išprašyti neprašytus svečius. Laisvė nėra visada patogi, ją reikia ginti ir puoselėti kiekvieną dieną, tačiau vieną dalyką žinau: žmogus, paragavęs laisvės skonio, niekada nenori šito skonio iškeisti į ką nors kitą“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime cituojama I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
užu laisvę ir kalėjime sėdėti nesarmata.

Pagarba Ingridai

Pagarba Ingridai  portretas
Geriausia premjere per nepriklausomybes metus.Tik protingi supranta,kad visam pasaulyje VIRUSAI ,kaukes, vakcinos,uzdaryti.migrantai ir kitos problemos Darote riauses per pati sunkiausia laikotarpi. Puola is visu pusiu ,kad tik ikasti,kad tik pazeminti Vyriausybei ,svarbu,lad tik konservatoriams,nesvarbu ,kiek gero daro,svarbu ..REKTI,SAUKTI ...METUTIS AMKENIMIS .

manau

manau portretas
Autoritariniai diktatoriai vapa apie "laisve" :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių