Kaliningrade tartasi prekybos ir investicijų klausimais

Lietuvos užsienių reikalų ministerijos sekretorius Evaldas Ignatavičius ketvrtadienį lankėsi Rusijos Kaliningrado srityje, kur su aukštais srities pareigūnais aptarti prekybos ir investicijų klausimai.

E.Ignatavičius susitiko su srities vicepremjeru Jurijumi Šalimovu, Dūmos pirmininku Sergejumi Bulyčevu, Būsto ir komunalinio ūkio ministru Sergejumi Bučelnikovu, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovybės vadovu Sergejumi Bezberežjevu, verslo ir lietuvių bendruomenės atstovais.

Susitikimuose su Kaliningrado srities vadovais kalbėta apie paramą dvišalei prekybai ir investicijoms ekonominiu sunkmečiu. Aptartos galimybės padėti Kaliningrado srityje veikiančioms lietuviškoms įmonėms, pabrėžta jų svarba regiono ekonominiam ir socialiniam vystimuisi. Taip pat pasikeista nuomonėmis apie Lietuvos ir Kaliningrado srities bendradarbiavimo galimybes, įgyvendinant energetinius ir transporto projektus.

E.Ignatavičius pristatė Lietuvos planus įtraukti bendradarbiavimo su Kaliningrado sritimi prioritetinius klausimus į Lietuvos pirmininkavimo Baltijos jūros valstybių tarybai 2009-2010 metais darbotvarkę. Abi pusės sutarė, kad būtina geriau išnaudoti Rusijos federalinių programų ir ES fondų galimybes bendriems pasienio projektams įgyvendinti, Euroregionų veiklai plėsti.

Pokalbių metu taip pat aptartos pasienio infrastruktūros plėtros perspektyvos ir galimybės supaprastinti vizų išdavimo procedūras abiejų valstybių piliečiams. Tai skatintų turizmą, leistų panaudoti vandens telkinius, esančius Lietuvos ir Rusijos pasienyje.

Vasarą Lietuvoje planuojama surengti Lietuvos ir Kaliningrado srities bendradarbiavimo tarybos, kuriai pirmininkauja E.Ignatavičius ir J.Šalimovas, posėdį, o rudenį ketinama surengti Kaliningrado srities kultūros dienas Lietuvoje.

Vakare Lietuvos generaliniame konsulate Kaliningrade surengtas Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos minėjimas.


Šiame straipsnyje: Kaliningradasignatavičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių