Kariuomenė dezinformacija vadina Baltarusijos pranešimus apie dronų ataką iš Lietuvos

Kariuomenė neigia Baltarusijos institucijų pranešimus apie dronų ataką iš Lietuvos ir vadina tai dezinformacija.

„Tai yra dezinformacija. Iš principo tai nėra nieko naujo. Aišku, tokio pobūdžio gąsdinimas matomas pirmą kartą. Lietuvos valstybė jokių priešiškų veiksmų prieš kitas valstybes nesiima“, – BNS ketvirtadienį sakė kariuomenės atstovas Gintautas Ciunis.

Kiek anksčiau ketvirtadienį Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS, cituodama Baltarusijos KGB vadovą Ivaną Tertelį, pranešė, kad Baltarusijos saugumo institucijos užkirto kelią dronų smūgiams iš Lietuvos teritorijos į objektus Minske.

„Valstybės saugumo komitetas, bendradarbiaudamas su kolegomis iš kitų saugumo tarnybų, pastaruoju metu atliko keletą aštrių saugumo priemonių, kurios užkirto kelią karinių dronų smūgiams iš Lietuvos teritorijos į objektus Minske ir jo apylinkėse“, – sakė I. Tertelis.

Pranešime nepateikiama daugiau tariamos atakos detalių, nenurodoma ir jos data.

Aišku, tokio pobūdžio gąsdinimas matomas pirmą kartą.

Lietuvos Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas vėliau žiniasklaidai išplatintame pranešime teigė, kad Baltarusijos tarnybų skleidžiama informacija apie neva Lietuvoje ir Lenkijoje reziduojančias pseudo grupuotes, nusitaikiusias pakenkti Baltarusijai, nėra nauja.

„Tokius naratyvus girdime jau senokai, jie ypač suaktyvėjo Baltijos šalyse vykstant gynybinio pobūdžio NATO pratyboms, panašiai dar kovo pradžioje kalbėjo ir (Aliaksandras) Lukašenka. Tokie Baltarusijos KGB pareiškimai vertintini kaip tęstinė priešiška provokacija ir informacinė ataka prieš Lietuvą, neturinti nieko bendro su realybe“, – teigė jis.

Centro vadovo teigimu, šis pranešimas skirtas Baltarusijos vidaus auditorijai.

Savo ruožtu krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, kad „dezinformacijos laukas pastaruoju metu yra labai platus“, tačiau jo geriau nekomentuoti, o dekonstruoti.

„Ir iš Lukašenkos režimo – taip pat. Būkime ramūs, čia yra kliedesiai, o kliedesių geriausia nekomentuoti“, – Seime žurnalistams sakė ministras.

Anot jo, ir anksčiau būta tokių dezinformacinių atakų, kai norima paaitrinti situaciją.

„Nuolatinis dezinformacijos laukas eina, mums reikia suprasti, kad gyvename tokiomis sąlygomis. Mes iš esmės dekonstruojame tuos mitus, ir tą reikia daryti“, – tvirtino ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Virš Vilniaus jau seniai sukinejasi baltarusiski dronai. Ir ką ?

šaltkalvis-ginekologas

šaltkalvis-ginekologas portretas
O kas gali garantuot už tuos batkos atsiųstus implantus,kad jie nesuorganizuos tos sugalvotos dronų atakos?Cigaretes dronais laidė būdami namie,tad kas čia tokio jiems padirbėt provokatoriais?

Senukas

Senukas portretas
Šlykštus, jis ne batia o gadas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių