Kartu su „Titaniku" nuskendo ir seimo nario giminaitis

Seimo nario ir režisieriaus Juliaus Dautarto šeimai legendinio „Titaniko“ katastrofa, kurios 100-osios metinės bus minimos šį sekmadienį, reiškia ir artimo žmogaus mirtį - garsiajame laive nuskendo šio politiko senelio brolis kunigas Juozas Montvila, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Parlamentaras sako siūlęs Bažnyčios vadovams svarstyti galimybę kunigą paskelbti palaimintuoju dėl jo kilnaus elgesio per katastrofą.

Svarstydamas, kaip pasielgti vienoje ar kitoje situacijoje, 58 metų parlamentaras J.Dautartas sako neretai mintyse pasikalbantis su per „Titaniko“ katastrofą nuskendusiu giminaičiu.

Seimo narys tikina, kad iki pat žūties į gelbėjimo valtį nelipęs, o keleivių išpažinčių klausęsis kunigas yra pavyzdys visai šeimai.

„Skęstant laivui tikriausiai buvo sudėtinga klausytis žmonių išpažinčių, o jis, užleidęs savo vietą valtyje ir pasilikęs laive, iki paskutinės sekundės tai darė. J.Montvilos poelgis mums nustatė tam tikras elgesio taisykles. Bet pagal jas labai sunku gyventi. Tik pradedi lygiuotis į J.Montvilą, iš karto supranti savo silpnumą“, - „Lietuvos rytui“ sakė parlamentaras.

J.Dautartas kreipėsi ir į Bažnyčios hierarchus dėl kunigo J.Montvilos beatifikavimo – jo paskelbimo palaimintuoju.

„Esu apie tai kalbėjęs su kardinolu Audriu Juozu Bačkiu, keliais vyskupais ir kunigais. Visi apie J.Montvilą žino ir pripažįsta, kad skęstant “Titanikui” buvo daug pasiaukojimo. Bet jiems tai atrodo natūralus poelgis: kitaip tikintis žmogus negalėjo pasielgti", - sakė parlamentaras.

„Man atrodo svarbu ne tiktai J.Montvilos poelgis skęstant laivui. Svarbus ir ryšys tarp skirtingų religijų. Juk skęstant “Titanikui„ mirties akivaizdoje Dievas buvo vienas. Tai – ekumeninio požiūrio pavyzdys. Mano nuomone, šis aspektas būtų svarbus Vatikanui“, - teigė J.Dautartas.


Šiame straipsnyje: SeimasTitanikaspalaimintasis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anton

Anton portretas
tiek laiko praejo nereikejo nieko skelb ,dabar jau reike ,gyditis seimui reike asilu gauja

jonis

jonis portretas
nesupratau,uzkokius nuopelnus ar uztai kad seimo nario giminaitis ar kad nuskendo?siaip pas mus daug skenduoliu.gal juos visus palaimintais reik vadinti?

Auge

Auge portretas
jau seniai zinojau ,kad ,,Titaniku,,plauke lietuvis kunigas . JIs pasielge kaip ir turejo elgtis Kunigas !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių