Kritikuoja siūlymą įvesti baudas nepranešusiems, kad neatvyks pas gydytoją: nesimokome iš pandemijos

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė nepritaria Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) svarstymui taikyti baudas apie neatvykimą pas gydytoją nepranešusiems pacientams. Anot jos, siekiant mažinti pacientų eiles gydymo įstaigose, derėtų mąstyti apie žmonių gerovę.

„Vertinčiau labai neigiamai tokį pasiūlymą. Nepasimokome iš pandemijos valdymo klaidų. Kviečiau pasimokyti iš priverstinių priemonių sveikatos priežiūros srityje taikymo – ne tik etiškumo, bet ir kokią naudą tai duoda“, – antradienį Žinių radijui teigė I. Segalovičienė.

„Žmonės nepiktybiškai tai daro. (...) Norisi pakviesti sprendimų priėmėjus nedaryti tokių vertybinių klaidų, mąstyti labiau orientuotai į žmonių gerovę ir pirmiausia galvoti, ko mes nepadarėme ir ką reikia padaryti, kad būtų geriau, o ne perkėlinėti atsakomybę“, – pabrėžė šalies vadovo vyriausioji patarėja.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę sveikatos apsaugos viceministras Edgaras Diržius nurodė, jog SAM svarstytų galimybę apie neatvykimą nepranešusiems pacientams taikyti baudas. Vis dėlto, anot jo, tai būtų kraštutinis sprendimas.

Šiuo metu ministerija viliasi, kad pas gydytoją neatvykusių ir apie tai neinformavusių pacientų skaičių įmanoma sumažinti taikant pirmiausia minkštąsias priemones.

SAM duomenimis, šiemet apie 78 proc. pacientų pas gydytoją pavyksta patekti per 30 dienų. Sveikatos priežiūros įstaigose praėjusių metų pabaigoje iš viso trūko 652 sveikatos priežiūros specialistų – 524 gydytojų ir 128 kitų sveikatos priežiūros specialistų, iš jų 79 slaugytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
tokios eilės, tokios spūstys prie kabinetų, gydytojai perkrauti. Tai netgi puiku, kai kažkas neatvyksta, gali pasidaryti pertraukėlę bent 10-15 min ir atsikvėpti su kava.

Rita

Rita portretas
prieš porą dienų priminkit žinute, kad žmogus kažkur užsirašęs, tai nereikės nei bausti, nei atšaukti vizito. Nes kol ateina eilė po pusmečio, tai tikrai pamiršti, kada kur pas ką rašeisi ir ką skaudėjo.

nuomonė

nuomonė portretas
Pritariu Lietuvos prezidento patarėjai gerb. Segalovičienei.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių