L. Kasčiūnas: įstatyme įtvirtinsime, kad poligonai Tauragėje ir Šilalėje bus manevriniai

Daliai Tauragės ir Šilalės gyventojų baiminantis dėl šiuose rajonuose steigiamų karinių poligonų, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas žada įstatyme įtvirtinti, jog jie bus skirti manevravimui.

„Kas tikrai įmanoma ir ką mes tikrai padarysime, manau, kad įstatyme mes įtvirtinsime labai aiškiai, kad tai yra tik manevriniai poligonai“, – LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“ antradienį sakė krašto apsaugos ministras.

Tokį lūkestį praėjusią savaitę išsakė vietos gyventojai bei Šilalės ir Tauragės rajonų merai. Jie teigė nuogąstaujantys, jog ilgainiui poligonų statusas gali pasikeisti.

Anot šalies pareigūnų, nors poligonuose nebus įrengtų šaudyklų, imitaciniai šaudymai pratybų metu čia bus rengiami.

„Šaudymas bus tik imitacinis, jokių tikrų šaudymų nebus. Apibrėšime labai aiškiai, kad tai tik manevravimui skirtas poligonas“, – teigė ministras.

Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas taip pat viliasi, jog steigiant poligonus bus peržiūrėtos ir jų ribos, gyventojams nuogąstaujant dėl pernelyg arti jų namų atsirasiančių šių karinių teritorijų.

Ministro teigimu, į poligono vietos korekcijas žiūrima lanksčiai.

„Žinome, kad yra keletas sodybų šalia, kad galbūt labiau nuo jų patraukti tą ribojimo liniją, kiek įmanoma, atsižvelgsime į tai. Tada vieną rekreacinę zoną esančią šone turbūt išimsime“, – dėstė L. Kasčiūnas.

Seimas praėjusią savaitę po pateikimo pritarė poligonų steigimui Tauragės ir Šilalės rajonuose, galutinis sprendimas turėtų būti priimtas rudenį, tuomet bus pradėti ir poligonų steigimo darbai.

Naujų poligonų poreikis atsirado Lietuvoje daugėjant sąjungininkų karių, augant šauktinių skaičiui ir rezervui, įsigyjant naujos karinės technikos.

Planuojama, kad Tauragės ir Šilalės rajonuose steigiami poligonai talpins nuo kuopos iki bataliono dydžio karinius vienetus, tačiau neturės karinės teritorijos statuso, todėl juose nebus šaudyklų, nevažinės sunkioji karinė technika, su kariuomenės leidimu galės lankytis žmonės.

Tauragės rajone poligonas užims 4304 hektarus ploto, Šilalės – 2677 hektarus.

Tauragės rajone veikia Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas, Šilalės rajone – brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaltkalvis-ginekologas

šaltkalvis-ginekologas portretas
Koks kerintis žodis,,ministras''.Kur gi ne-vakarykštis Murzos gizelis ir skylės kamštis,o šiandie ministras.Gerai kieno tai pirstelta tokiam kamščio skrydžiuii...

keidanskas

keidanskas portretas
Va kur skersą dedantis ant peticijų ir gyventojų norų.Žmonės prieštarauja,piktinasi ,nenori tų poligonų ar mirtį nešančių gamyklų,o čia murzistas nuvažiuoja ir kaip koks Kašpirovskis visus suguldo sava hipnoze.Tik keista kodėl valdžiukė dar nesublizga su liaudies siunčiamais laiškais,aha,tais pačiais kur neva ji prašo didint sviesto ir kitų maisto produktų kainas?

Tauta

Tauta  portretas
Eik šviniaus marionetem toliau bučiuoti rudaja
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių