Lietuvoje stiprinama socialinė klounada

Socialinė klounada, arba kitaip klouno terapija, pasaulyje yra žinoma beveik tris dešimtmečius. Lietuvoje socialiniai klounai lanko sergančius vaikus trečius metus. Kasmet aplankoma vis daugiau vaikų, reguliariai rengiami apmokymai aktoriams – klounams. 2013 – 2014 metais planuojama intensyviai stiprinti ir plėtoti socialinės klounados veiklas. Pirmasis žingsnis – mokymai socialiniams klounams, kurie prasideda jau šiandien.

„Labai svarbu, kad klounai ligoninėse elgtųsi išmintingai, kadangi jie dirba su ypač jautria tiksline grupe – sergančiais vaikais. Nuolatinis meninės kokybės tobulinimas pagerina apsilankymų ligoninėse kokybę, suteikia aktoriams pasitikėjimo savimi, padeda jiems lengviau užmegzti ryšį su sergančiu vaiku, ligoninės personalu ir vaikų artimaisiais, sustiprina socialinių klounų motyvaciją, padeda plėtoti klouno personažo charakterį“ – vardija mokymų teikiamą naudą lektorius, psichologas ir aktorius iš Austrijos Lorenzas Wenda.

Mokymai yra sudėtinė projekto „Socialinės klounados stiprinimas ir plėtojimas Lietuvoje“ dalis. Intensyvūs keturių dienų mokymai – tik viena iš keturių mokymo ciklo dalių. Antroji mokymų dalis vyks rugpjūčio mėnesį su Lorenz Wendos kolega, socialinės klounados guru Giora Seelinger. Dar dveji mokymai įvyks pirmą 2014 metų pusmetį.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu be jau minėtų mokymų planuojama sukurti internetinį puslapį apie socialinę klounadą, parengti socialinės klounados veiklų finansavimo galimybių studiją. Bus sukurtas filmukas apie socialinę klounadą, pagaminti socialinės klounados veiklas reprezentuojantys informaciniai leidiniai, plakatai, lankstinukai, reklaminiai skydeliai.

Mokymai ir kitos veiklos finansuojamos iš Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos konfederacijos bendradarbiavimo programos, kuria siekiama sumažinti ekonominius ir socialinius skirtumus išsiplėtusioje Europos Sąjungoje. Bendra projekto vertė – 257 449, 52 Lt, iš jų 231 704, 57 Lt finansuojami iš Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos Konfederacijos bendradarbiavimo programos.

 


Šiame straipsnyje: socialinė klounada

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių