Panevėžyje – liūtys ir kruša

  • Teksto dydis:

Kai kuriuos Lietuvos rajonus pastarosiomis dienomis skalbia liūtys, kruša, griaudi perkūnija. Ketvirtadienį dideli ledėkai krito Panevėžyje.

Svetainė „Orai ir klimatas Lietuvoje“ informuoja, kad šiandien Panevėžyje buvo liūtys su perkūnija ir kruša. Pranešama, kad ledėkai siekė net 2 cm.

Internautai socialiniuose tinkluose pranešė, kad maždaug 17.30 val. Panevėžyje lijo labai stipriai, miesto centre buvo stipri liūtis.

Krušos būta Akmenės, Pakruojo, Kupiškio, Švenčionių rajonuose.

 

 

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė feisbuke parašė, kokie orai mūsų laukia.

„Šiltas oras iš pietryčių vis dar plūs, dienomis gerokai įšils, naktys bus irgi gana šiltos. Popietinėmis valandomis, beveik kasdien, trumpai palis, kartais ir gausokai laistys, perkūnas dundės, iš juodesnio debesėlio ir kruša pabirs. Panašūs orai išliks ir šią, ir kitą savaitę“, – prognozavo sinoptikė.

Penktadienį protarpiais palis, dieną lis su perkūnija – dienos pradžioje gausiau vakariniuose rajonuose, pavakare jau daug kur. Vėjas pietryčių naktį 7–12 m/s, dieną 6–11 m/s, per perkūniją gūsiai sieks 15–18 m/s. Naktį 13–16°C, dieną 23–28°C.

Šeštadienio rytą ir dieną protarpiais su perkūnija palis, dieną vietomis gausokai. Vėjas pietryčių 4–8 m/s, per perkūniją – 8–13 m/s, gūsiai 15–18 m/s. Naktį 12–15°C, dieną 21– 26°C.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jokiu

Jokiu portretas
"ledeku" nebuvo! Buvo krusa,kokia iprasta tokiam metu laikui. Ir normalus vasaros lietus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių