Mirė A. Kriščiūnas-Tynta

  • Teksto dydis:

Penktadienį pranešta, kad mirė buvęs humoro laidų vedėjas, buvęs Kauno miesto tarybos narys, visuomenininkas Aušrys Kriščiūnas-Tynta.

„Sunku tuo patikėti, bet Aušrio Kriščiūno-Tyntos jau nėra – mirė po sunkios ligos... Tai buvo bendražygis ir labai geras draugas, su kuriuo susipažinau dar 1995 m. Visada optimistiškas, geros nuotaikos, Lietuvos patriotas iki kaulų smegenų, Ukrainos draugas, deja, vėžys buvo pažengęs jau labai toli. Sudie, Aušry...“ – socialiniame tinkle penktadienį pranešė jo bendrapartietis Stanislovas Buškevičius.

 

 

Partijos „Jaunoji Lietuva“, į kurią A. Kriščiūnas įstojo 1995 metais, lyderis S. Buškevičius šį liūdną faktą patvirtino ir „Kauno dienai“.

S. Buškevičius pabrėžė, jog A. Kriščiūnas ne vieną kadenciją buvo Kauno miesto tarybos narys, pastaraisiais metais – aktyvus Ukrainos rėmėjas.

„Jis visada buvo optimistas, nuoširdus lietuvybės puoselėtojas. Žinojome, kad serga sunkia vėžio stadija. Ne per seniausiai perskaičiau optimistinį jo įrašą feisbuke ir tada pagalvojau – o, gal viskas bus gerai. Deja“, – atsiduso S. Buškevičius.

A. Kriščiūnui-Tyntai buvo 56-eri.

Jo feisbuko paskyroje žmonės palieka užuojautos žinutes.

Prisiminimais apie A. Kriščiūną-Tyntą pasidalijo ir žurnalistas bei laidų vedėjas Rytis Zemkauskas:

„Ryčiau“,  – sakydavo jis paskambinęs.

„Ką, Aušriukai?“  – sakydavau aš.

„Eik na****! Kaip gyveni?“

Keistai švelnūs, kad ir reti mūsų pabendravimai, daugiausia telefonu, paskutinius penkis metus.

Bet ir kitus dvidešimt metų jautėme vienas kitam draugiškumą ir supratimą. Ir tada, kai Aušrys gėrė kaip Meška, nešdavo ant posūkių kaip Tinta, bendravo su kažkokiais įtartinais tipais... 

Jame buvo didelio gerumo. Didelio dygaus grožio.

Amžiną atilsį, Aušriukai.

A. Kriščiūnas gimė Vilniuje, mokėsi Antano Vienuolio ir 35-tojoje vidurinėse mokyklose, vėliau studijavo Kauno technologijos universiteto energetikos fakultete.

A. Kriščiūnas išgarsėjo prieš trisdešimt metų humoro laidoje atlikdamas vadinamąjį tautinį šokį „Tynta“. A. Kriščiūnas-Tynta dalyvavo TV laidoje „Bentski šou“,  projektuose „Tegyvuoja karalius“, „Europa šou“, „Grand LT šou“, buvo ir realybės šou „Baras“ vedėju.

A. Kriščiūnas yra dirbęs radijo stoties programų direktoriumi, reklamos agentūrose, buvo įvairių televizinių projektu dalyvis, vedėjas.

Jis buvo grupės „Belmondo“ įkūrėjas ir lyderis, grupės „Išjunk šviesą“ vadybininkas, radijo stoties „Ultra Vires“ vienas steigėjų, programų direktorius. Vedė laidas radijo stotyje „Extra FM“.


Šiame straipsnyje: Aušrys Kriščiūnas Tynta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai nesaintakos kurstymas, o ne juokelis. Slykstu net prisiminti ta patirti su keiksmazodziais Lietuvoje. Lietuva nera pazadetoji zeme.

Dar jiems juokinga

Dar jiems juokinga portretas
Debilai dar galvoja, kad atsigaus.

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau protingi priesai nei gudrasikniai draugai. A.a.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių